Elinvoima

 • Julkaistu 17.5.2024 Teollisuuden kasvuloikka -hanke on käynnistynyt! Suomussalmen teollisuuden kasvuloikka -hankkeen projektipäällikkönä toukokuun alkupuolella aloittanut Hannu Juntunen luonnehtii itseään insinööriksi, joka tekniikan lisäksi ymmärtää myös yritystoimintaa. Juuri näitä ominaisuuksia tarvitaan vetämään projektia, jossa edesautetaan teollisia investointeja ja uuden liiketoiminnan syntymistä.
 • Julkaistu 9.5.2024 Uusi matkailuasiantuntija on aloittanut Suomussalmen uusi matkailuasiantuntija Joonas Borén on aloittanut työt heti vapun jälkeen. Kalenteri on jo täyttymässä vauhdilla palavereista ja tapaamisista, myös toimipaikkoihin ja työyhteisöön on tutustuttava, puhumattakaan käynnissä olevista projekteista ja hankkeista!
 • Julkaistu 24.4.2024 Suomussalmen Taitotehdas -hanke tuo ammatillisen koulutuksen takaisin Suomussalmelle Suomussalmella lanseerataan uusi ammatillisen koulutuksen toimintamalli yhteistyössä Suomussalmen kunnan, Kainuun ammattiopiston (KAO) ja paikallisten yritysten kanssa. Suomussalmen Taitotehdas -hankkeen tavoitteena on tarjota yksilöllisiä ammatillisia koulutuspolkuja ja edistää osaavan työvoiman saantia Suomussalmella. 
 • Julkaistu 18.4.2024 Haussa projektipäällikkö Taitotehdas-hankkeelle! Tule Suomussalmelle lanseeraamaan uutta paikallisen ammatillisen koulutuksen mallia! Projektipäällikkönä saat itsenäisen vetovastuun hankekokonaisuudesta ja pääset käyttämään taitojasi opiskelijoiden ohjaamisessa, yritysyhteistyössä ja hankehallinnossa. Lue lisää Kuntarekryssä julkaistusta ilmoituksesta ja hae viimeistään 28.4.2024.
 • Julkaistu 8.4.2024 Keskustelutilaisuus työnantajille täsmä- ja osatyökykyisen työllistämisestä  Suomussalmen kunnan työllisyyspalvelut järjestää työnantajille keskustelutilaisuuden täsmä- ja osatyökykyisten työllistämisestä keskiviikkona 15.5.2024 klo 9–11 ravintola Kultaisessa Kukossa.
 • Kuvituskuvassa jonkin teollisuuslaitoksen teräksisiä rakenteita, portaita ja laitteita. Katossa monta loisteputkivalaisinta.
  Julkaistu 15.3.2024 Projektipäällikön paikka auki teollisten investointien edistäjälle Tule meille uudistamaan teollisuusinvestointien edistämistyötä! Suomussalmen teollisuuden kasvuloikka -hankkeen projektipäällikön haku avoinna 31.3. saakka. Klikkaa otsikkoa ja lue tarkemmat tiedot ja hae Kuntarekryssä julkaistussa ilmoituksesta! Linkki avautuu suoraan ilmoitukseen.
 • kuvituskuvassa samat tiedot kuin tekstissä, lisäksi neljän asiantuntijan kasvokuvat ja Ely-keskuksen ja TE-palvelluiden logot.
  Julkaistu 8.3.2024 Tulevia tilaisuuksia ja koulutuksia yrittäjille  ELY-keskuksen ja TE-palveluiden yrityspalveluiden asiantuntijat vierailevat Suomussalmella tiistaina 26.3. Päivä alkaa aamukahvitilaisuudella kahvila-ravintola Seurahuoneella (Kauppakatu 7) klo 9–11, teemana yritysten kehittämisen rahoitusmahdollisuudet, yrityspalvelut ja kansainvälistyminen. Asiantuntijat ovat yrittäjien tavattavissa kunnantalolla klo 12–15.  
 • Kolme henkilöä lähikuvassa. Kuva on otettu ulkona talvella.
  Julkaistu 23.2.2024 Yrittäjille ja työnantajille tukea vieraskielisten rekrytointiin ja perehdytykseen Edukai Oy on käynnistänyt Next Level – Uudelle tasolle uusien kainuulaisten työllistämisessä -hankkeen. Tavoitteena on edistää ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden työllistymistä Kainuussa. Hankkeen esittelytilaisuus Suomussalmella on syksyllä 2024.
 • Kuvituskuvassa kaksi pyöräilijää kesäaamussa autiolla kadulla, etuvasemmalla Vanhan Kalevan baarin vanha kaksikerroksinen rakennus.
  Julkaistu 19.2.2024 Kulttuurihistoriallisten kohteiden näkyvyyttä kehitettiin hankkeessa Helmikuun lopussa 2024 päättyvän Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hankkeessa kehitettiin digitaalisin keinoin Suomussalmen kulttuurihistoriallisten kohteiden näkyvyyttä, saavutettavuutta ja tunnettuutta.
 • Julkaistu 7.2.2024 Helmikuun yrittäjätilaisuuksia Suomussalmen kunta järjestää helmikuussa kaksi yrittäjätilaisuutta, joihin molempiin toivotaan runsasta osanottoa. 14.2. teemana on yrityksen rahoitus ja ajankohtaisista teemoista kertovat Finnveran asiantuntijat. 28.2. Monetra Oulu Oy:n asiantuntijat neuvovat, kuinka paikalliset yritykset voivat laskuttaa kuntaa sähköisesti.