Kirjastoauto Ranstakka
Kulttuuri, vapaa-aika ja nuoret

Kirjastoauto Ranstakka

Kirjastoautosta löydät monipuolisen kokoelman kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, musiikkia ja elokuvia. Pääasiassa haja-asutusalueilla kiertävien reittien varrella on noin 120 pysäkkiä. Myös taajamien kouluilla ja päiväkodeilla käydään säännöllisesti. Pysäkkien käyntiväli on reitistä riippuen 2 tai 3 viikkoa. Laina-ajat ovat sovitettu pysäkkien käyntivälin mukaan. 

puh. 044 028 4441

Aikataulut

Ranstakan aikataulu 2024-2025

Ranstakka on kesätauolla heinäkuussa.

Reitit

loading="lazy"

Voit varata maksutta aineistoa Suomussalmen pääkirjaston kokoelmasta ja tehdä seutuvarauksia muista Kainet -kirjastoista 3 euron varausmaksulla. Voit palauttaa kirjastoautosta lainattua aineistoa pääkirjastolle tai muihin Kainet-kirjastoihin maksutta. Muista toimipisteistä lainattua aineistoja voi palauttaa maksutta kirjastoautoon.

Kainuun ensimmäinen kirjastoauto

Kainuun ensimmäinen kirjastoauto hankittiin Suomussalmelle vuonna 1970. Autolla korvattiin 32 sivukirjastoa, jotka sijaitsivat pääosin koulujen yhteydessä. Vuodesta 1979 alkaen käytössä oli kaksi autoa, jotka uusittiin vuosina 1985 ja 1991. Toinen kirjastoauto poistui liikenteestä 2007. Tammikuussa 2022 taipaleensa aloittanut Ranstakka on järjestyksessä kuudes. Seuraa kirjastoauto Ranstakkaa Facebookissa! Voit jättää kirjastoautolle viestejä myös Facebookin kautta.

Ehdota uutta kirjastoautopysäkkiä

Kirjastoauton aikataulut tehdään vuodeksi kerrallaan. Jos kotoasi on pitkä matka kirjastoon tai kirjastoauton pysäkille, voit ehdottaa uutta pysäkkiä tällä lomakkeella. Ehdotuksesi huomioidaan aikataulujen uusimisen yhteydessä. Emme käytä pysäkkiehdotuksessa annettuja tietoja muihin tarkoituksiin. Lomake