Yritysneuvonta

Suomussalmen kunnan yrityspalveluista saat neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa.

Suomussalmen kunnan yrityspalvelut on tärkeä kumppani yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa kuten liiketoimintasuunnitelman tekemisessä ja yhtiömuodon valitsemisessa. Yrityksen rahoituksen suunnittelu on myös keskeisessä osassa yrityspalveluiden toimintaa. Starttirahan, lainarahoituksen sekä yritys- ja investointitukien hakemisessa yrityspalvelut voi auttaa. Tontti- ja toimitila-asiat ovat keskeinen osa yritystoimintaa ja kunnan yrityspalvelut auttaa sopivien tilojen löytämisessä.

Yrityspalveluiden tehtävänä on auttaa yrityksiä myös erilaisissa muutostilanteissa: yritystoiminnan kehittämisessä, yrityksen sukupolvenvaihdoksissa ja yrityskaupoissa. Myös työvoiman saatavuuteen, riittävyyteen ja kouluttamiseen liittyvissä kysymyksissä yrityspalvelut pyrkii olemaan avuksi. Yrityspalvelut toimii kumppanina myös muualta tulevien yritysten suunnitellessa siirtävänsä toimintaansa Suomussalmelle.

Tapaamme mielellämme niin uusia kuin jo toimintansa vakinnuuttaneita yrittäjiä, ota rohkeasti yhteyttä!

Elinvoimajohtaja
Jonne Maaninka
puh. 040 688 4480
jonne.maaninka(at)suomussalmi.fi

Elinvoimakoordinaattori
Anu Komulainen
puh. 044 777 3171
anu.komulainen(at)suomussalmi.fi

Business Kainuu - apuna yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa

Kainuussa yrittäjän apuna yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa toimii Business Kainuu -verkosto. Kyseessä on yrityspalvelutoimijoiden verkosto, jonka muodostaa laaja joukko asiantuntijoita eri organisaatioista. Yrittäjä voi ottaa yhteyttä haluamaansa kainuulaiseen yritysasiantuntijaan ja yrittäjä ohjataan oikean tiedon äärelle. Lue lisää Business Kainuun palveluista ja tutustu eri alojen asiantuntijoihin Business Kainuu -sivustolla alla olevan linkin kautta.

ProYritys Nyt -hanke neuvoo kainuulaisia yrityksiä liiketoiminnan eri vaiheissa

ProYritys Nyt -hanke on ylimaakunnallinen hanke, jonka toteutusaika on 1.4.2024–30.6.2026. Nuorten yrittäjyys on hankkeen erityinen painopiste. Sen vuoksi 13–28-vuotiaat nuoret ja 4H-yrittäjät tai sitä harkitsevat ovat osa kohderyhmää. Yhtenä hankkeen tavoitteena on yritysryhmähankkeiden toteuttaminen. Hanke neuvoo niin toimintaansa aloittavia kuin kehittäviä yrityksiä. Hanke tarjoaa yhden maksuttoman neuvontapäivän yritykselle joko itse tai ohjaamalla asiakkaan seudullisten kehittämisyhtiöiden tai muun erityisosaajan asiakkaaksi. Pro Yritys -neuvontaa on tarjottu useiden vuosien ajan ja se on vuosien varrella kehittänyt Itä-Suomen aluetaloutta miljoonilla euroilla asiakkaiden toteuttamien investointien myötä. Tutustu hankkeeseen ja sen asiantuntijoihin alla olevan linkin kautta.