Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalveluiden ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset

 • Julkaistu 16.5.2024 Kotiseutumuseolle pieni pääsymaksu Viime vuosina kotiseutumuseon kävijöiltä ei ole peritty pääsymaksua, mutta kesäkaudelle 2024 palautetaan pieni pääsymaksu.
 • Julkaistu 14.5.2024 Kulttuurin kohdeavustukset vuodelle 2024 jaettu Suomussalmen sivistyslautakunta on jakanut vuoden 2024 kulttuurin kohdeavustukset ja liikunnan perusavustukset.
 • Julkaistu 10.5.2024 Jamppa Tuominen - Musiikkinäytelmä Ke 17.07.2024 SUOMUSSALMI, Suomussalmen kesäteatteri klo 18.00
 • Julkaistu 3.5.2024 Kulttuuribussin mukana toukokuussa Leena Juntusen teoksia Kuvataideopettaja Leena Juntunen ja hänen pienoisnäyttelynsä Intohimona luovuus on kulttuuribussin mukana toukokuussa. Kulttuuribussi-hankkeessa taidetta ja kulttuuria viedään kirjastoautolla Suomussalmen sydänkylille.
 • Julkaistu 29.4.2024 Pakko sanoa! -festivaalilla pohditaan kotia Kuudennen Pakko sanoa! -taidefestivaalin teemana on koti. Syyskuun 26.–29. päivinä Suomussalmella järjestettävän tapahtuman esityksissä pohditaan kodin ja juurien merkitystä. Yhdeksässä eri teoksessa nähdään muun muassa näyttelijät Hannu-Pekka Björkman, saksofonisti Jukka Perko, näyttelijä Ilkka Heiskanen ja kirjailija Merja Mäki.
 • Julkaistu 24.4.2024 Kulttuuripassi Uusi kuntalainen pääsee kulttuuripassilla maksutta viiteen kulttuuripalveluiden tapahtumaan, kuten konsertteihin ja teatteriesityksiin. Kulttuuripassin haltija saa tuoda mukanaan veloituksetta yhden kulttuurikaverin, -kummin tai -ystävän. Tapahtumat, joihin kulttuuripassi käy, löytyvät aina tältä sivuilta. Kulttuuripassi on henkilökohtainen.
 • Taustakuvana kesäinen Hiljainen kansa. Taivaan kohdalla teksti: 30 vuotta nykyisellä paikalla! Lahjoita kesäinen mekkosi Hiljaiselle kansalle!
  Julkaistu 23.4.2024 Hiljaiselle kansalle kerätään jälleen vaatetta Hiljainen kansa, on sijainnut nykyisellä paikallaan 5-tien varrella jo 30 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi kansa halutaan pukea hienoksi, ja siksi perinteiseen vaatekeräykseen toivotaan erityisesti kesämekkoja ja miesten pitkähihaisia paitoja, koska ne liehuvat hienosti kansan yllä ollessaan.
 • Julkaistu 23.4.2024 Ilmari Kiannon juhlaseminaari pureutuu kansalliskirjailijan moniin merkityksiin – Jenni Haukio juhlavuoden suojelijana. Juhlavuoden sekä juhlaseminaarin suojelijana tohtori Jenni Haukio korostaa tapahtuman merkitystä suomalaiselle kulttuurille ja kirjallisuudelle. Haukio on tunnettu kulttuurin ja kirjallisuuden tukija sekä itsekin arvostettu kirjailija ja runoilija. Hänen osallistumisensa tapahtumaan symboloi kunnioitusta suomalaista kirjallista perinnettä kohtaan ja osoittaa sitoutumista sen vaalimiseen ja edistämiseen. Haukion suojelijan rooli vahvistaa sitä, että Kiannon perintö ja kirjallinen tuotanto ovat edelleen ajankohtaisia ja arvostettuja osia suomalaista kulttuuria.
 • Julkaistu 22.4.2024 Köhäkkä 2024 Köhäkkä-tori 1.-2.7.2024. Myyjiä läheltä ja kauempaa!
 • Julkaistu 27.3.2024 Kainuun kirjamessut 2024 marraskuussa Suomussalmella Kainuun järjestyksessään neljännet kirjamessut järjestetään Suomussalmella 16.–17.11.2024. Kirjallinen kulttuuriviikonloppu käynnistyy jo perjantaina “etkoilla”, kun Suomussalmella jo perinteeksi muodostunut Raate-tapahtuma tuo paikkakunnalle teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkijoita ja kirjailijoita.