Kirjasto
Kulttuuri, vapaa-aika ja nuoret

Kirjasto

Suomussalmen kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Pääkirjaston ja kirjastoauton kokoelmista löydät monipuolisen valikoiman lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia, harrastusvälineitä ja useita digitaalisia aineistoja. Tarjoamme tiloja erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin sekä järjestämme neuvontaa ja opastuksia.

Aukioloajat

Tapahtumat

Ajankohtaista

  • 4.4.2024 Suomussalmi vuodenvaihteessa mukaan valtakunnalliseen E-kirjastoon

    Suomussalmi liittyy Kansalliskirjaston ylläpitämään ja huhtikuun lopussa avautuvaan valtakunnalliseen E-kirjastoon vuoden 2025 alusta lähtien. Suomussalmi on mukana Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin kirjastojen yhteisessä Pohjoisen eKirjastossa, jonka palvelut ovat osin päällekkäisiä E-kirjaston tarjoamien palvelujen kanssa, ja siksi sopimusteknisistä syistä Kansalliskirjaston palveluun liittyminen kannattaa vasta vuoden 2025 alusta. Asukkaita tiedotetaan tarkemmin lähempänä uuden palvelun käyttöönottoa!

  • 27.3.2024 Kainuun kirjamessut 2024 pidetään Suomussalmella

    Kainuun järjestyksessään neljännet kirjamessut järjestetään Suomussalmella 16.–17.11.2024. Kirjallinen kulttuuriviikonloppu käynnistyy jo perjantaina “etkoilla”, kun Suomussalmella jo perinteeksi muodostunut Raate-tapahtuma tuo paikkakunnalle teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkijoita ja kirjailijoita. 

  • 6.3.2024 Keramiikkanäyttely kiertää kirjastoauton mukana

    Keraamikko Ulla Harjun Villisaven jäljillä -näyttely lähtee kulttuuribussin kiertueelle maaliskuussa. Kulttuuribussi-hankkeessa viedään taidetta ja kulttuuria kirjastoautolla Suomussalmen sydänkylille.

Näytä lisää