Julkaisut

Veikko Ahvenainen 95 vuotta!

Julkaistu 25.3.2024 Muokattu 25.3.2024

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen huippukonsertti kuullaan Ämmänsaaren Teatteri Retikassa perjantaina 12.4 Klo 19.00.Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hänen ruotsalainen puolisonsa harmonikkataituri ja pianisti Carina Nordlund ja Suomussalmen Harmonikkakerho Suhake.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1088 levytyksellä. Veikon ura on pituudeltaan ja merkitykseltään kansainvälisesti arvioituna ainutlaatuinen. Hän on avannut harmonikalle tietä kirkkoihin,sinfoniaorkestereihin ja musiikkioppilaitoksiin. Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa. Takana on lähes 5000 konserttia eri puolilla maailmaa.

Ämmänsaaressa Veikko soitti ensi kerran 1940- luvun lopulla  Kainuun Osuuskauppa kiertueella. Uusi sävellyksiä ja levytyksiä syntyy ja Veikko on edelleenkin huippukunnossa ja kiertueet jatkuvat.

Väliajalla voi tutustua Veikon ja Carinan laajaan levytyskokoelmaan. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja. Tervetuloa kuulemaan konserttia!

Liput 15 euroa! Tervetuloa!

Share page: