Julkaisut

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia

Julkaistu 14.3.2024 Muokattu 12.4.2024

Kevät 2024 tuo mukanaan ainutlaatuisen esityksen, joka yhdistää runonlausuntaa ja haitarimusiikkia kiertäen suomalaisia seurantaloja. Kiertue saapuu Suomussalmelle Ruhtinansalmen kylätalolle 25.04.2024 klo 18:00 Maksuton kuljetus Suomussalmi-Juntusranta-Suomussalmi. Ilmottaudu 18.4. mennessä ruhtinansalmi@gmail.com tai puh. 044 339 7625/Sirke.

"Runonlausuntaa ja Haitarimusiikkia" on kunnianosoitus suomalaiselle runoudelle, yhdistäen sanan, sävelen ja liikkeen lumon. Esitys tarkastelee ikiaikaisia elämän teemoja kuten elämää, kuolemaa ja rakkautta, luoden kiehtovan näyttämöteoksen, joka tempaa katsojan mukaansa syvälle tunteiden ja ajatusten maailmaan.

Työryhmässä loistavat näyttelijä Matti Ristinen, harmonikkavirtuoosi Johanna Juhola ja näyttelijä-tanssija Sari Haapamäki. Ristinen, tuttu kasvo niin televisiosta kuin elokuvistakin, juhlistaa 50-vuotisjuhlaansa esittämällä runoja, jotka herättävät muistoja eletystä elämästä. Juhola puolestaan on vastuussa esityksen sävelmaailmasta, säveltäen runoihin uutta musiikkia, tuoden oman kansainvälisesti tunnustetun osaamisensa tapahtumaan. Haapamäki täydentää esityksen kokonaisuuden liikekielellään, tuoden esiin pitkän uransa näyttelijänä ja tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa.

Teatteriohjaaja Milko Lehto on ohjannut esityksen, ja visuaalisesta suunnittelusta on vastannut vaatesuunnittelija ja elokuvaohjaaja Paola Suhonen. Tekstien takana on kirjailija Antti Heikkinen, ja valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Pietu Pietiäinen, joka vastaa myös esityksessä käytettävistä projisoinneista.

Kiertue on toteutettu yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton kanssa, joka viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhlaansa. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt apurahan esityksen valmistamiseen, ja lisätietoja sekä lipunmyyntiä koskien voi tutustua esityksen kotisivuilla osoitteessa runonlausuntaa.fi ja lipunmyyntisivustolla lippu.fi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Matti Ristinen, runonlausuntaa@gmail.com, 0505587710

Liput tapahtumaan: Lippu.fi

Share page: