Julkaisut

Kulttuuribussissa maaliskuussa Ulla Harjun Villisaven jäljillä -näyttely

Julkaistu 6.3.2024 Muokattu 6.3.2024
Punaisen savimöhkäleen päällä vaaleampi risumainen osa. Teksti: Keramiikkaa kulttuuribussissa.

Keraamikko Ulla Harjun Villisaven jäljillä -näyttely lähtee kulttuuribussin kiertueelle maaliskuussa. Kulttuuribussi-hankkeessa viedään taidetta ja kulttuuria kirjastoautolla Suomussalmen sydänkylille. 

Kulttuuribussi kiertää normaalien kirjastoauton pysäkkiaikataulujen mukaan. Keraamikko Ulla Harju on reiteillä mukana neljänä päivänä:  

  • keskiviikkona 13.3. Juntusrannassa 
  • torstaina 14.3. kirjastoauton Näljänkä–Ahjola-suunnan linjalla. 
  • maanantaina 18.3. kirjastoauton reitillä Selkoskylä–Hossa ja  
  • tiistaina 19.3. reitillä Laaja–Pesiökylä. 

Ulla Harju on Suomussalmella toimiva keraamikko ja kuvataiteilija, jonka teokset korostavat ihmisen ja luonnon yhteenkuuluvuutta ja moninaisuuden itseisarvoa. Hän on työskennellyt taiteilijaresidensseissä Keski-Euroopassa ja hänen töitään on ollut näyttelyissä mm. Ranskassa, Italiassa, Portugalissa ja Unkarissa. 

Harju on viime aikoina työskennellyt paikallisten villisavien parissa. Työskentelyyn hän on saanut sekä Taiken että Kainuun Kulttuurirahaston tukea. Kulttuuribussin mukaan lähtevissä töissä on käytetty punasavea Suomussalmen Mustajoelta, kaoliinia Puolangan Pihlajavaarasta ja meteoriittisavea Taivalkosken Metsäkylästä erilaisina sekoituksina. Näyttelyyn sisältyy myös kuvasarja. 

Share page: