Julkaisut

Yrittäjille ja työnantajille tukea vieraskielisten rekrytointiin ja perehdytykseen

Julkaistu 23.2.2024 Muokattu 23.2.2024
Kolme henkilöä lähikuvassa. Kuva on otettu ulkona talvella.

Edukai Oy on käynnistänyt Next Level – Uudelle tasolle uusien kainuulaisten työllistämisessä -hankkeen. Tavoitteena on edistää ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden työllistymistä Kainuussa.

Työnantajille hanke tarjoaa monipuolisesti erilaisia palveluja vieraskielisen työntekijän rekrytoinnin ja perehdytyksen tueksi.  Erilaisten tulkkaus- ja käännöspalvelujen lisäksi yritysten on mahdollista saada työpaikalle jalkautuvaa tukea työntekijän perehdytykseen ja ohjaukseen. Hanke tarjoaa mm. tuettua ohjausta, perehdytysmateriaalien kääntämistä tai työpaikkasuomen opetusta. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti työnantajan tarpeiden mukaisesti.    

Työvoimatarpeita kokevien työnantajien yhteydenotot ovat tervetulleita jo ennen kuin potentiaalisia vieraskielisiä työntekijöitä on tiedossa. Hanke auttaa työnantajia sopivien työntekijöiden kartoittamisessa. Palvelut ovat maksuttomia työnantajille.  

Suomussalmella järjestetään syksyllä 2024 hankkeen esittelytilaisuus työnantajille. 

Hanke on Euroopan unionin osarahoittama (ESR+) ja sen toteutusaika on 2.10.2023-30.9.2026.   

Lisätietoja:  projektipäällikkö Anu Hankio  p. 040 185 5739, anu.hankio@edukai.fi  

Kuvassa projektitiimi Anu Hankio (vasemmalla), Joona Heikkinen ja Anna Shevchenko. Tiimi vieraili helmikuussa 2024 esittelemässä hanketta kunnan elinvoimapalveluille. 

Lue lisää hankkeesta sen kotisivuilla https://www.edukai.fi/kehittaminen/next-level/

Share page: