Julkaisut

Rethinking North – ympärivuotisuus matkailun menestystekijäksi  -hanke on käynnistynyt 

Julkaistu 16.10.2023 Muokattu 16.10.2023
Hymyilevä naishenkilö seisoo ilmoitustaulun vierellä ja pitää oikealla kädellä ilmoitustaulun reunasta. Ilmoitustaululla on Hiljaisen kansan juliste.

ReiNo-hanke, viralliselta nimeltään Rethinking North – ympärivuotisuus matkailun menestystekijäksi -hanke, on lähtenyt liikkeelle sekä Suomussalmella että muilla hankkeen yhteistyökumppaneilla. 

Hankkeessa kehitetään ennen kaikkea Kuusamon lentokentän vaikutusalueen matkailun ympärivuotisuutta, ja sen ohella parannetaan alueen kansainvälistä tunnettavuutta ja tuotteistetaan uusia tuotteita potentiaalisille kansainvälisille matkailijoille. Myös alueen digitaalista ja fyysistä saavutettavuutta parannetaan. 

”Lisäksi kestävä ja vastuullinen matkailu on avainasemassa tässä hankkeessa”, lokakuun alussa Suomussalmen projektikoordinaattorina aloittanut Reetta Ostela painottaa. 

Suomussalmen matkailussa erityisesti sydäntalven aika on hiljainen kausi. ReiNo-hankkeen avulla edistetään hiljaisen sesongin aikaisen matkailun mahdollisuuksia kansainvälisen markkinoinnin avulla. Esimerkkinä voidaan mainita tiedon lisääminen omatoimimatkailijoille matkaketjuista Kajaanin lentokentältä, linja-autoasemalta ja rautatieasemalta Suomussalmelle.   

Ensimmäisiä toimenpiteitä on Suomussalmen matkailun kehittämissuunnitelman laatiminen. Projektin aikana mm. parannetaan majoitushakua Visit Suomussalmen nettisivuille ja järjestetään tapahtumia esimerkiksi matkanjärjestäjille ja vaikuttajamarkkinoijille.  

Hallinnointi ja rahoitus 

ReiNo-hanke toteutetaan yhteistyössä Naturpolis Oy:n (Kuusamo ja Taivalkoski) kanssa, joka toimii hankkeen päätoteuttajana, sekä Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n, Pudasjärven Kehitys Oy:n sekä Sallan ja Suomussalmen kuntien kanssa. Hanke ulottuu siten Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakuntien alueille. 

Toukokuun loppuun vuonna 2026 kestävässä hankkeessa toteutetaan sekä aluekohtaisia että yhteisiä toimenpiteitä. 

Hankkeen budjetti Suomussalmella on yhteensä 476 250 €, josta EU-rahoitus kattaa 381 000 €. Kunnan rahoitusosuus hankeen kolmelle vuodelle on yhteensä 95 250 €. 

Suomussalmen projektiorganisaatio 

Suomussalmen kunnassa hankkeen projektipäällikkönä toimii matkailukoordinaattori Tiia Mustonen 20 % työajalla. Projektikoordinaattori Reetta Ostela työskentelee hankkeessa kokoaikaisena työntekijänä. 

Lisätiedot:

 Tiia Mustonen, projektipäällikkö, tiia.mustonen@suomussalmi.fi |+358 44 777 3170 
Reetta Ostela, projektikoordinaattori, reetta.ostela@suomussalmi.fi | +358 44 777 3142 

Anna-Riitta Sulander, projektipäällikkö, Naturpolis Oy, anna-riitta.sulander@naturpolis.fi | +358 40 727 4222  

Artikkelikuvassa projektikoordinaattori Reetta Ostela, kuva Tuula Leskinen.

Kuvassa kolme logoa: EU:n, Suomussalmen kunnan ja Visit Suomussalmen.

 

Share page: