Julkaisut

Perheystävällisellä yrityksellä on veto- ja pitovoimaa

Julkaistu 17.6.2024 Muokattu 17.6.2024
Lähikukuvassa lyhyttukkainen silmälasipäinen ja kirjavaan puseroon pukeutunut nainen.

Kainuulaisten organisaatioiden positiivinen imago voi olla ratkaisevan tärkeä veto- ja pitovoimatekijä, kun tavoitellaan osaavan työvoiman saamista ja lapsiperheiden muuttamista alueelle. Työn ja perheen Kainuu -hankkeen avulla tuetaan yrityksiä ja kuntia tuomaan esille jo olemassa olevia lapsiperheystävällisiä toimintatapojaan, kehittämään niitä ja löytämään uusia. 

Projektipäällikkö Elina Kiviaho kannustaa etenkin työvoimapulasta kärsiviä yrityksiä tulemaan mukaan hankkeeseen. Projektipäällikkö pyrkii olemaan suoraan yhteydessä yrityksiin, mutta myös häneen voi ottaa yhteyttä, jos hankkeeseen osallistuminen kiinnostaa. 

Yrityksille osallistuminen on maksutonta, viime viikolla Suomussalmella hanketta esittelemässä käynyt projektipäällikkö Kiviaho painottaa. 

Hankkeeseen mukaan lähtevät yritykset saavat tukea oman perheystävällisyytensä sanoittamiseen ja esille tuomiseen. Lisäksi käyttöön kootaan hyvien käytäntöjen ideapankki, jota kukin organisaatio voi hyödyntää omaan toimintaansa. 

Kainuuseen halutaan uusia muuttajia ennen kaikkea kotimaisista ja kansainvälisistä lapsiperheistä. Viestinnässä tuodaan esille Kainuun luonnonläheisyyttä, asumisen ja harrastamisen edullisuutta ja turvallista lasten kasvuympäristöä.  

Hankkeen toiminta-alue kattaa Suomussalmen, Hyrynsalmen, Paltamon ja Kajaanin ja sitä hallinnoi Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK).   

Suomussalmen kunta on mukana Työn ja perheen Kainuu -hankkeessa osarahoittajana. Suomussalmen kunnalla on oma kunnan toimintaa työnantajana kehittävä Omalla uralla -hankkeensa, jossa myös lapsiperhearkea elävät otetaan huomioon.  

“Seuraamme Työn ja perheen Kainuu -hanketta ja katsomme, missä voimme tehdä konkreettista yhteistyötä”, Suomussalmen hallintojohtaja Anniina Niemelä kertoo.   

Työn ja perheen Kainuu -hankkeen projektipäällikkö Elina Kiviahon tavoittaa numerosta 040 182 3308 ja osoitteesta elina.kiviaho(a)kamk.fi 

 

Kuvassa projektipäällikkö Elina Kiviaho. Kuva: Tuula Leskinen.

Share page: