Julkaisut

Suomussalmen Taitotehdas valmistautuu opiskelijoiden tuloon 

Julkaistu 4.7.2024 Muokattu 4.7.2024
Hymyilevä, tummaan puseroon pukeutunut henkilö istuu pöydän äärellä. Toinen käsi lepää pöydällä. Hänen takanaan näkyy luentosalin pöytiä ja sinisellä kankaalla verhoiltuja tuoleja. Taustalla näkyy toinen tila, ja avoinna olevan tilanjakaja.

Toukokuussa käynnistyneen kolmevuotinen Suomussalmen Taitotehdas -hankkeen projektipäällikkö Mervi Manninen ei juuri lomaile, koska ensimmäisiä opiskelijoita odotetaan jo elokuussa, ja sitä ennen on vielä paljon tehtävää. 

Yhteisöllisen oppimisen tilat löytyvät hieman piilosta, Sampolan sisäpihan nurkasta. Virallinen osoite on Kauppakatu 24–26. Joitakin kalusteita on valmiina ja osa hankintaan kierrätysteemalla, uutta ostetaan harkiten. 

Hankkeen avulla laajennetaan nykyisiä opiskelumahdollisuuksia Suomussalmella ja lähiympäristössä asuville sekä edistetään paikkakunnan yritysten ja julkisen sektorin työvoiman saantia.  Kohderyhmänä ovat Ylä-Kainuun alueella ammatillista koulutusta vailla olevat nuoret ja aikuiset sekä työnantajat, jotka tarvitsevat työntekijöitä.  

Hankkeessa tarjotaan uusia yksilöllisiä ja joustavia ammatillisia koulutuspolkuja KAOssa opiskelevalle tai tänä syksynä opiskelupaikan saaneille, työttömille ja työttömyysuhan alla oleville. Kainuun ammattiopistossa opiskelevat nuoret ja aikuiset saavat ohjausta ja tukea opintoihin paikallisesti Suomussalmella.   

Opintojen joustavuus mahdollistaa uudelle alalle kouluttautumisen. Hankkeen aikana opiskelija kerryttää ammattitaitoaan käytännönläheisillä työssäoppimisjaksoilla joko koulutus- tai oppisopimuksella.  

Toimintakonseptin rakentaminen perustuu Suomussalmen kunnan ja Kainuun ammattiopiston hankeyhteistyöhön. 

Kesäkuun loppupuolella projektipäällikkönä aloittanut Mervi Manninen siirtyy Kainuun ammattiopistosta, missä hän toimi puhtausalan ammatillisena opettajana 18 vuotta ennen Suomussalmelle tuloaan. Työssään hän seurasi hyvin läheltä Kuhmon Taitotehtaan käynnistymistä ja sen toiminnan vakiintumista, ja siksi Suomussalmen vastaava hanke veti häntä puoleensa. 

Lue lisää hankkeen sivulta: https://www.suomussalmi.fi/fi/elinvoima/suomussalmen-taitotehdas

Hankkeen aloitustiedote 24.4.2924: linkki uutiseen. 

 

Artikkelikuvassa projektipäällikkö Mervi Manninen yhteisöllisen oppimisen tiloissa Kauppakadulla.

Teksti ja kuva: Tuula Leskinen.

Share page: