Julkaisut

Ilmari Kiannon juhlaseminaari pureutuu kansalliskirjailijan moniin merkityksiin – Jenni Haukio juhlavuoden suojelijana.

Julkaistu 23.4.2024 Muokattu 23.4.2024

Juhlavuoden sekä juhlaseminaarin suojelijana tohtori Jenni Haukio korostaa tapahtuman merkitystä suomalaiselle kulttuurille ja kirjallisuudelle. Haukio on tunnettu kulttuurin ja kirjallisuuden tukija sekä itsekin arvostettu kirjailija ja runoilija. Hänen osallistumisensa tapahtumaan symboloi kunnioitusta suomalaista kirjallista perinnettä kohtaan ja osoittaa sitoutumista sen vaalimiseen ja edistämiseen. Haukion suojelijan rooli vahvistaa sitä, että Kiannon perintö ja kirjallinen tuotanto ovat edelleen ajankohtaisia ja arvostettuja osia suomalaista kulttuuria.

Viikonlopun mittaisessa seminaarissa Suomussalmen Karhulanvaaran koululla ovat mukana Hannu Kahakorpi, Maija Myllykangas, Paavo Enroth, Irja Juntunen, Reijo Heikkinen, Panu Rajala, Teemu Keskisarja ja Juha Hurme.

Seminaarin aikataulu:
Pe 3.5. klo 12-17,
Maija Myllykangas, Hannu Kahakorpi, Paavo Enroth, Irja Juntunen.
Juhlakonsertti Suomussalmen kirkossa klo 19.
 
La 4.5. klo 10-16, lounas klo 12-13
Reijo Heikkinen, Panu Rajala, Juha Hurme, Teemu Keskisarja. Kianto-kvartetti.

Lauantaina 4.5. vietämme Ilmari Kianto -seuran 40 -vuotisjuhlaa Suomussalmen Ravintola Seurahuoneella. “Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan iltamat” alkavat kello 19. Luvassa Ilmari Kianto -aiheinen tietokilpailu, musiikkia ja huumoria. Kullanperän kaltion vedestä tehtyjä toteja ja pikkupurtavaa.

Su 5.5. klo 10 Ilmari Kianto 150 v juhlamessu
Suomussalmen kirkossa, liturgi Tatu Ryyti ja saarna Risto Kormilainen.

Viikonlopun ohjelmaa täydentävät herkulliset Kianto-teemaiset kahvit ja lounas Karhulanvaaran koululla, joiden aikana osallistujilla on tilaisuus rentoutua, nauttia paikallisista herkuista ja jakaa ajatuksiaan seminaarin annista.

Seuraa tapahtumia verkossa: www.suomussalmi.fi/kianto150 ja www.ilmarikianto.fi

Lounaan hinta 15 eur. Pyydämme ilmoittautumaan lounaille ennakkoon https://link.webropol.com/s/Kianto150

Ilmoittautuminen on mahdollista 26.4. saakka.

Juhlakonsertin yhteydessä julkistetaan Kianto-äänite, "Hämyn lapsi", joka kokoaa yhteen 25 Kiannon runoa. Äänitteen luoja, Liisa Vähäsarja, on tehnyt merkittävää työtä kootessaan yhteen palan kulttuuriperintöä. Äänite tarjoaa kuulijoilleen ainutlaatuisen musiikillisen matkan Kiannon runomaailmaan, ja se täydentää juhlavuoden tapahtumakokonaisuutta. Mukana äänitteellä mm. Hedvig Paulig, sopraano; Juha Kotilainen, baritoni ja Liisa Vähäsarja, piano. 

Kianto-kvartetti esittää Ilmari Kiannon runoihin sävellettyjä lauluja Karhulanvaaran koululla Juhlaseminaarissa la 4.5. klo 14. Vahvistetun kvartetin laulajat tulevat eri puolilta Kainuuta; enemmistö heistä on Suomussalmelta tai lähtöisin sieltä. Liisa Vähäsarja perusti kvartetin 2021, ja siihen kuuluu nykyisin kymmenkunta laulajaa.  

Juhlavuoden järjestämisestä vastaavat Suomussalmen kunta, Kainuun liitto ja Ilmari Kianto -seura. Yhteistyö näiden tahojen välillä on mahdollistanut laajan ja monipuolisen ohjelmiston, joka kattaa erilaiset tapahtumat seminaareista kulttuuritapahtumiin. Suomussalmen kunta on ylpeä voidessaan isännöidä juhlavuotta, ja Kainuun liitto on antanut merkittävän panoksensa juhlavuoden toteuttamiseen alueella. Ilmari Kianto -seura puolestaan on toiminut aktiivisesti varmistaen, että juhlat kunnioittavat Kiannon perintöä ja tarjoavat unohtumattoman kokemuksen osallistujille. Seura toteuttaa myös laajan kattauksen omia juhlavuoden tapahtumia, joihin pääset tutustumaan osoitteessa www.ilmarikianto.fi

Tervetuloa Suomussalmelle viettämään Kiannon juhlavuotta!

Lisätietoja:
Veera Tavila
Kulttuurituottaja, Suomussalmen kunta

Share page: