Julkaisut

Hyvää palautetta Kianta-Opistolle asiakaskyselyssä

Julkaistu 19.3.2024 Muokattu 19.3.2024

Vuodenvaihteessa toteutetussa Kianta-Opiston asiakaskyselyssä pyydettiin arvioimaan muun muassa tiedottamista, kurssien antia, toteutustapaa, opetusmateriaaleja ja välineitä, opettajien asiantuntemusta ja opetustyyliä sekä kurssin sisältöä. Kautta linjan selkeä enemmistö arvioi eri osatekijät vähintään hyviksi. Lähes jokainen vastannut arvioi kurssin olleen yleisarvosanaltaan joko kiitettävä tai hyvä.

Puolilähikuvassa silmälasipäinen henkilö katsoo kuvaajaa. Taustalla näkyy koulun ruokalan pöytiä ja tuoleja.

“Kianta-Opiston tarjonta on monipuolista. Opettajat ovat ammattilaisia ja innostavia.” “Toivottavasti toiminta jatkuu vastaavalla tasolla Kianta-Opistossa!” “Opiston kursseja täytyy pitää jatkossakin. On hyvin tärkeää tavata ihmisiä ja oppia uutta.” Muun muassa tällaista palautetta Kianta-Opiston opiskelijat antoivat loppuvuodesta 2023 avoinna olleen palautekyselyn vapaa sana -osioon.

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 278 opiskelijaa Suomussalmelta ja Hyrynsalmelta. Todennäköisesti vastaajien joukossa on joitakin muualta Suomesta, sillä kansalaisopistojen etäkursseille voi osallistua mistä päin tahansa. 

“Kurssihintamme ovat edulliset moneen muuhun vapaan sivistystyön oppilaitoksen hintoihin verrattuna”, Kianta-Opiston rehtori Tarja Peitsaho toteaa. 

Lähes jokainen vastannut arvioi kurssin olleen yleisarvosanaltaan joko kiitettävä tai hyvä. 91 % vastanneista arvioin kurssinsa vähintään hyväksi. Ja kun mukaan otetaan kohtalaiseksi kurssin arvioineet, tulee tyytyväisten osuudeksi 99 % palautekyselyyn vastanneista. 

Kyselyssä pyydettiin arvioimaan muun muassa tiedottamista, kurssien antia, toteutustapaa, opetusmateriaaleja ja välineitä, opettajien asiantuntemusta ja opetustyyliä sekä kurssin sisältöä. Kautta linjan selkeä enemmistö arvioi eri osatekijät vähintään hyviksi. 

Palaute auttaa kehittämään toimintaa 

Tilojen suhteen tuli muutamia kriittisiä kommentteja, samoin tiedottamiseen ja opetusvälineisiin liittyen. Kahtalaista palautetta saatiin kurssien alkamisajoista. 

Etänä osallistumisen mahdollisuus on koettu hyväksi, ja se saa kiitosta.  

“Kiitokset kuuluvat myös niille kylätalojen aktiiveille, jotka huolehtivat etätunnin käynnistymisestä. Etätoiminta mahdollistaa kursseille osallistumisen sivukylillä.” 

Kokeilutunteja toivotaan, eli että kurssilla voisi käydä kerran, ja ilmoittautua virallisesti vasta sitten, jos on todennut kurssin itselleen sopivaksi. Rehtorilta tähän tulee pahoitteleva, mutta tiukka vastaus: 

“Jotta kurssi ylipäätään järjestetään, on siellä oltava sivistyslautakunnan määrittelemä minimäärä ennakkoilmoittautumisia. Jos ilmoittautuneiden määrä jää alle minimirajan, ei kurssi toteudu. Valitettavasti opistolla ei ole mahdollisuutta poiketa lautakunnan linjauksesta, ja toivoa osallistujamäärän kasvua kurssin alkamisen jälkeen”, hän perustelee. 

Saatua palautetta ja ehdotuksia tutkitaan huolellisesti. Toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. 

“Kianta-Opiston tavoitteena on vastata kysyntään mahdollisimman hyvin”, rehtori Peitsaho painottaa.  

“Otamme mielellämme vastaa parantamisehdotuksia kanavien ja tiedottamisen lisäämiseksi, jotta viestimme tavoittaisivat ihan kaikki kuntalaiset niin Suomussalmella kuin Hyrynsalmellakin”, hän jatkaa.

 

Arkistokuvassa rehtori Tarja Peitsaho (kuva: Tuula Leskinen).

Share page: