Julkaisut

Helmikuun yrittäjätilaisuuksia

Julkaistu 7.2.2024 Muokattu 7.2.2024

Suomussalmen kunta järjestää helmikuussa kaksi yrittäjätilaisuutta, joihin molempiin toivotaan runsasta osanottoa. 14.2. teemana on yrityksen rahoitus ja ajankohtaisista teemoista kertovat Finnveran asiantuntijat. 28.2. Monetra Oulu Oy:n asiantuntijat neuvovat, kuinka paikalliset yritykset voivat laskuttaa kuntaa sähköisesti.

Finnveran yritysrahoitustilaisuus keskiviikkona 14.2. klo 14 alkaen hotelli Kiannon Kuohujen Kianto-kabinetissa (osoitteessa Jalonkatu 1)

Suomussalmen kunnan elinvoimapalvelut toivottavat yrittäjät tervetulleiksi kuulemaan yritysrahoituksen ajankohtaisista teemoista Finnveran asiantuntijoiden johdolla. Finnveran tehtävänä on auttaa rahoituksen keinoin suomalaisia yrityksiä menestymään ja vahvistamaan kilpailukykyään. Finnveran toiminnan tavoitteena on vaikuttavuus, joka tarkoittaa sitä, että Finnveran rahoituksen avulla suomalaiset yritykset luovat ja saavuttavat liikevaihtoa, taloudellista tulosta ja työpaikkoja, jotka eivät olisi olleet muuten mahdollisia.

Tilaisuudessa käydään läpi Finnveran asiantuntijoiden johdolla yritysrahoituksen ajankohtaisia teemoja Pohjois-Suomessa, miten vastuullisuus nivoutuu yhä vahvemmin osaksi rahoitusta ja kerrotaan rahoitustuotteista, joiden avulla suomalaiset yritykset voivat kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Puhujina Finnveran Pohjois-Suomen aluejohtaja Pasi Vartiainen sekä rahoituspäälliköt Jenni Timonen ja Saara Ohtonen.

Ilmoittautumiset tarjoiluja varten 8.2. mennessä: anu.komulainen@suomussalmi.fi tai puh. 044 777 31 71. Tilaisuus toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 henkeä.

 

Sähköisen laskutuksen koulutus keskiviikkona 28.2. klo 10–15 kunnantalon valtuustosalissa (osoitteessa Kauppakatu 20)

Suomussalmen kunta on jo usean vuoden ajan ilmoittanut vastaanottavansa vain sähköisiä laskuja. Kuntaan tulee yhä paperisia laskuja, joiden käsittely on hidasta ja kallista niin laskuttajalle kuin kunnalle.

Tämän vuoksi kunta järjestää yhdessä kunnan talous- ja henkilöstöpalvelut tuottavan Monetra Oulu Oy:n kanssa maksuttoman laskutuskoulutuksen. Koulutuksessa yrittäjät ja yhdistykset saavat oppia Telian laskutusohjelmaportaalin käyttöön, jossa sähköisen laskun tekeminen on mahdollista, vaikka yrityksellä ei ole sähköistä laskutusta muuten käytössä.

Portaali on yrittäjälle maksuton ja turvallinen käyttää. Portaalin käyttöönottoa varten tarvitaan vain yhteydenotto Monetran ostoreskontraan (sähköpostilla osoitteeseen kainuu.ostoreskontra@monetra.fi), josta yrittäjä saa tunnukset palvelun käyttöön. Ohjeet palvelun käyttöön löytyvät osoitteesta https://www.monetra.fi/yritys/konsernin-yhteystiedot/ ja apua portaalin käyttöön saa Monetralta.

Suomussalmen kunta haluaa tarjota koulutusta ja ohjata yrittäjiä yhä aktiivisemmin sähköisen laskutuksen käyttöön, koska tulevaisuudessa paperilaskujen vastaanottaminen kunnassa päättyy.

Kun yrittäjä ottaa palvelun käyttöön ennen koulutusta (eli tilaa tunnukset Monetralta) on koulutuspäivän aikana mahdollista tehdä ohjatusti laskuja Suomussalmen kunnalle.

Portaalin käyttöönotto hyödyttää myös silloin, jos yrityksellä on asiakkaina muita Kainuun kuntia. Portaalin kautta yrittäjä voi laskuttaa myös muita Monetra Oulu Oy:n asiakaskuntia (Kainuussa esimerkiksi Ristijärven kunta ja Kuhmon kaupunki).

Monetra Oulu Oy:n asiantuntijat ostoreskontran palvelupäällikkö Heidi Kananen ja ostoreskontran pääkäyttäjä Riitta Honkanen ovat paikalla yrittäjien apuna koko päivän. Yrittäjien ei tarvitse varata koulutukseen koko päivää, vaan paikalle voi tulla esim. tunniksi klo 10–15 välisenä aikana. Kouluttajien ruokatauko on n. klo 11.30–12.30.

Yrittäjillä tulee olla koulutuksessa laskujen tekoa varten oma kannettava tietokone.

Ilmoittautumiset koulutukseen 23.2. mennessä: anu.komulainen@suomussalmi.fi tai puh. 044 777 31 71.

Share page: