Julkaisut

Suomussalmen lapset ja nuoret liikkuivat vauhdikkaasti!

Julkaistu 28.3.2024 Muokattu 28.3.2024

Talven ajan valmisteltu varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen yhteinen liikuntatapahtuma järjestettiin tänään kiirastorstaina aurinkoisen sään siivittämänä.

Varhaiskasvatus oli suunnitellut toimintapäivään liikunnallista puuhaa lasten ikätaso huomioiden. Varhaiskasvatus liikkui omassa tutussa toiminta- ja lähiympäristössään sekä liikuntahallissa, josta menoa ei puuttunut. 

Esi- ja perusopetus sekä lukiokoulutus starttasivat aamulla laturetkitapahtumaan. Keväinen sää suosi ja ladut olivat erinomaisessa kunnossa. Reitit kulkivat välillä Aittokoski – Ruukinkankaan koulu ja reitin aloituspaikat oli valikoitu huolella kullekkin sopivaksi. Vilskettä laduilla riitti, sillä tapahtumassa oli mukana kaikkiaan n. 600 henkeä. Hiihtoa rytmitti mehupaikat Haverisessa ja Kylpylässä. 

Ilmoittautumisten mukaan hiihtäjien yhteen laskettuja kilometrejä kertyi yhteensä n. 3600 km. Yhteenlasketulla hiihtomatkalla pääsisi kiertämään esim. Kianta-järven ympäri rantaviivaa myöten lähes seitsemän kertaa! Upea suoritus Suomussalmen kunnan lapsilta ja nuorilta. 

Kiitämme kaikkia yhteistyötahoja avustanne tapahtuman järjestelyissä. Toivotamme kaikille mukavaa pääsiäistä! 

 

Share page: