Julkaisut

60-vuotiasta lukiota juhlittiin

Julkaistu 8.12.2023 Muokattu 8.12.2023
Juhlayleisöä seisomassa kun Suomen lippua kannetaan saliin.

“Onko parempaa syytä juhlaan kuin tänään? Oma kotimaamme viettää 106. syntymäpäiväänsä itsenäisenä valtiona, olemme julistaneet kaksi uutta ylioppilasta ja juhlimme Suomussalmen lukion 60-vuotista taivalta”, lukion vs. Rehtori Tuula Uusitalo totesi puheessaan koulun juhlassa 5.12.2023. 

Ylioppilastutkinnon arvostus on vs. rehtorin mukaan pysynyt vuosien saatossa korkealla, antaahan se yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon saakka. Lukiossa opitaan monia tavallisessa elämässä ja opiskelussa tarvittavia taitoja, ja laaja oppiaines antaa näkökantoja monelle elämän osa-alueelle, sitä ”sydämen sivistystä”. 

Uusitalo totesi, että jälkeenpäin lukioaikaa muistelee yleensä hyvällä mielellä. Tämä asetelma ei ole vuosikymmenten aikana kovin paljoa muuttunut. Onhan se nuoren ihmisen elämässä juuri niitä vuosia, jolloin maailma on aukeamassa. Ylioppilaskokeet jännittivät ja niihin päntättiin ihan samalla tavalla vuosikymmeniä sitten, niin kuin tänäkin päivänä, toki välineissä on tapahtunut muutosta. 

Juhlan monipuolinen ohjelma sisälsi vs. rehtori Tuula Uusitalon puheen lisäksi muun muassa musiikkiesityksiä ja historiikin. Lukiossa aikanaan opiskellut ja nykyään opettajana työskentelevä Tuuli Raappana lausui tervehdyssanat.  

Kaunis ja arvokas hetki juhlassa koettiin, kun Reetta Spets ja Olavi Kyllönen vanhempina opiskelijoina luovuttivat Vapauden viestin nuorempia opiskelijoita edustaville Anniina Moilaselleen ja Matias Seppäselle. Vapauden viesti on sotaveteraanijärjestöjen lukioille antama viesti, jota on vuodesta 2000 lähtien perinteenä siirretty vanhemmalta polvelta nuoremmille. Viesti luetaan aina itsenäisyysjuhlassa. 

Artikkelikuvassa:  Suomen lipun juhlaan toi Onni-Lenni Vasunta, airueet Senni Piirainen ja Ruut-Mariia Moilanen. 

Kaikki kuvat Risto Moilanen / Suomussalmen lukio 

Share page: