Julkaisut

Suomussalmen laturetki hiihdetään maaliskuussa

Julkaistu 19.12.2023 Muokattu 19.12.2023
Kuvituskuvassa neljä hiihtäjää ladulla.

Suomussalmi-hiihto kutsuu kaikkia kainuulaisia hiihtämään yhdessä 23.3.2024! 

Laturetkelle lähdetään yhteislähtönä Kylpylä Kiannon kuohujen takaa kohti Haverista, Aittokoskea, lentokenttää tai Venäläisahoa. Lyhyimmillään matkaa kertyy kymmenen kilometriä, jos kääntyy Haverisesta takaisin. Venäläisaholle saakka hiihtomatkaa tulee 45 km. Vapaalla tyylillä pääsee Aittokoskelle saakka, mutta siitä eteenpäin kohti lentokenttää ja Venäläisahoa perinteisen tyylin latua pohjustetaan ja ylläpidetään moottorikelkoilla. 

Mehua ja pientä syötävää on tarjolla kolmella huoltopisteellä, jotka sijaitsevat Haverisen hiihtokeskuksessa, Aittokosken laavulla ja lentokentän laavulla. 

Tapahtuman kanslia löytyy kylpylän aulasta. Ilmoittautuneet saavat rintaansa numerolapun, joka toimii tunnisteena taukopisteillä. Ajanottoa ei ole järjestetty. Osallistumismaksu 25 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tai ennakkoon Suomussalmen rastin tilille. 

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kuluvan vuoden helmikuussa, ja se sai innostuneen vastaanoton. Ensimmäisellä kerralla tapahtumaan osallistui puolen sataa hiihtäjää, nyt tavoite on saada osallistujia tuplamäärä, sata. 

Laturetken järjestävät yhteistyössä Suomussalmen Rastin hiihtojaosto ja Suomussalmen kunnan liikuntapalvelut. 

Tapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät kunnan nettisivuilta liikuntatapahtumista tai suoraan suomussalmi.fi/suomussalmi-hiihto/ 

Share page: