Julkaisut

Suomussalmen lapset ja nuoret liikkuvat kiirastorstaina!

Julkaistu 12.3.2024 Muokattu 12.3.2024
Viisi koululaista hiihtämässä, sininen taivas, hankea, takana kuuraisia ja lumisia puita.

Kuinka monella paikkakunnalla voi varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen lapset, oppilaat ja opiskelijat liikkua kaikki yhtä aikaa? Suomussalmella voi!

Suomussalmi on mukana Hyvän mielen kunta -toimintamallissa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen ovat tärkeitä asioita jokaiselle ja kaiken ikäisille. Tästä tärkeästä teemasta lähti liikkeelle idea järjestää yhteistyössä hyvän mielen liikuntatapahtuma, joka toteutetaan varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen piirissä oleville. Tapahtumapäivä on torstai 28.3.2024 eli kiirastorstai.

Kaikkien kuntamme koulujen ja varhaiskasvatuksen koko henkilökunta on mukana tapahtumassa ja sen järjestelyissä.

Varhaiskasvatuksessa on suunniteltu toimintapäivään lasten ikätasoon sopivaa liikunnallista puuhaa. Pikkuväki liikkuu omassa tutussa toiminta- ja lähiympäristössään sekä liikuntahallilla.

Esi- ja perusopetuksen oppilaat sekä lukion opiskelijat lähtevät nauttimaan keväisistä ulkoliikuntamahdollisuuksista laturetkityyppisessä tapahtumassa, jossa hyödynnetään kuntamme latuverkkoa välillä Aittokoski – Ruukinkankaan koulu. Tällä reitillä tulee olemaan vilskettä, sillä yhtä aikaa ladulla hiihtää yli 600 lasta ja nuorta, yhdessä koulujen henkilökunnan kanssa.

Tapahtumapäivän aikana hiihdetään reitiltä vaihteleva matka ikätaso, taidot ja kyvyt huomioon ottaen. Oppilaat viedään hiihdon aloituspaikoille linja-autokyydeillä, josta sitten hiihdetään Ruukinkankaan koululle.

Hiihtoreitti on turvallinen, sillä latuverkko alittaa risteävät isot tiet alikulkuja pitkin. Hiihtomatkaa piristää laturetkelle kuuluva lämmin mehu, jota on tarjolla kahdessa pisteessä, Haverisessa ja kylpylän luona. Hiihdon päätteeksi tarjotaan normaali kouluruoka.

Lähtöpaikkoja reitillä on neljä: Kylpylä, Jalonkangas, Haverinen ja Aittokoski. Lähtöpaikka sovitaan oman opettajan tai luokanvalvojan kanssa siten, että hiihtomatkassa olisi pientä haastetta, mutta ettei reitti olisi kenellekään ylivoimainen.

Koulua on kaikilla kello 9–13. Koulupäivä alkaa normaalisti omalta koululta ja päättyy omalle koululle.

 

Kuvassa Karhulanvaaran koululaisia hiihtämässä helmikuussa 2023. Kuva: Pekka Kemppainen.

Share page: