Julkaisut

Suomussalmen järjestöillassa tutustuttiin hyvinvointiin liittyviin hankkeisiin 

Julkaistu 18.4.2024 Muokattu 18.4.2024
kuvassa pitkän pöydän ympärillä on kuusi ihmistä, he laittavat lappuja neljälle pöydällä olevalle isolle paperille.

Kymmeniä suomussalmelaisten yhdistysten aktiiveja kokoontui tiistaina 16.4.2024 Ruukinkankaan koululla pidettyyn järjestöiltaan. Järjestöilta oli toinen laatuaan, ensimmäinen järjestettiin reilu vuosi sitten samassa paikassa. Suomussalmen kunta vastasi illan järjestelyistä ja illan teemana olivat erilaiset kuntalaisten hyvinvointiin liittyvät hankkeet.  

Kainuun hyvinvointialueen ajankohtaiset asiat kävi läpi Helena Saari. Marja-Liisa Ruokolainen veti nopean, hyvinvointialueen osallisuusohjelman laatimiseen liittyvän työpajan, jossa osallistujat pääsivät kertomaan, miten he haluaisivat osallistua hyvinvointialueen toimintaan.  

Kaikille järjestöille ja yhdistyksille suositeltavaa Lähellä.fi-järjestötietopalvelua esitteli Johanna Heikkinen Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistyksestä. 

Hyvinvointia tukeva toiminta helposti löydettäväksi palvelutarjottimilta oli teemana Maarit Rajatalolla ja Laura Moilasella, jotka esittelivät Kainuun hyvinvointialueen Kestävän kasvun Kainuu II -hanketta. 

Kyle, Kainuu yhdessä läpi elämään -hankkeen esittelivät Johanna Saarivaara ja Niko Saarela Kajaanin Työvoimayhdistyksestä. Hankkeessa tavoitellaan Kainuussa asuvia työttömänä eläköityneitä miehiä, ja hanke aloittaa toimintansa Suomussalmelta, joten Suomussalmi on hankkeen pilottikunta! 

Yhdenvertainen Oulu2026 -hankkeen Minna Härkönen kertoi “Me olemme kulttuuria” -ohjelmahausta. 

Ilta toi mukavasti yhteen samojen teemojen kanssa niin kunnassa kuin hyvinvointialueella ja sen hankkeissa työskenteleviä ja antoi myös yhdistysaktiiveille pohdittavaa, kuinka monin tavoin hyvinvointia voi yhteistyössä kehittää. 

 

Kuvassa: Työpajassa osallistujat kirjoittivat post-it-lapuille näkemyksiään neljään hyvinvointialueen toimintaan liittyvään kysymykseen. Lopuksi vastauslaput tuotiin kunkin kysymyksen kohdalle. 

Kuva: Tuula Leskinen.

Share page: