Julkaisut

Suomussalmen ateria- ja puhdistuspalvelut muutoksessa

Julkaistu 26.1.2024 Muokattu 26.1.2024
Kuvassa teollisuusliedellä seitsemän kattilaa, joissa oranssinväristä keittoa.

Suomussalmen kunnan Ruukinkankaan keskuskeittiö on valmistanut ateriat Suomussalmella asuville Kainuun soten ja sen jälkeen Kainuun hyvinvointialueen kotihoidon piirissä oleville asiakkaille sekä hoiva- ja hoitolaitosten asiakkaille, mutta sopimus päättyy tammikuun lopussa. Tämän vuoksi Suomussalmen kunnan ateria- ja puhdistuspalvelujen toiminta muuttuu, ja sillä on myös vaikutuksia henkilöstöön.

Ruukinkankaan keskuskeittiön toimintaan vaikuttavat eniten viikonlopun ateriatuotannon loppuminen. Vapautunutta henkilöstöä on siirretty kunnan muihin palvelukeittiöihin ja yhdistelmätyöhön, jossa työtehtävät ovat jonkin verran aiempaa erilaiset.

Kaikkia määräaikaisia tehtäviä ei voida jatkaa, mutta irtisanomisia tai lomautuksia ei ole tiedossa.

Ruukinkankaan keskuskeittiöllä valmistetaan ateriat jatkossakin kunnan omille yksiköille, kouluille, varhaiskasvatukselle ja henkilöstöruokalaan, sekä tilaustarjoiluja.

“Kunta on edelleen valmis toimittamaan aterioita myös hyvinvointialueelle, mikäli sellainen toive jossain vaiheessa esitettäisiin”, kunnanjohtaja Erno Heikkinen huomauttaa.

Yhtiöittämistä selvitetään

Ateria- ja puhdistuspalvelujen yhtiöittämisselvityksen laatiminen on aloitettu. Jatkotoimista päätetään vasta selvityksen valmistuttua. Tavoitteena on mahdollistaa uuden ja modernin Ruukinkankaan keskuskeittiön kapasiteetin mahdollisimman tehokas hyödyntäminen. Jos yhtiön perustamiseen päädytään, olisi se kunnan sataprosenttisesti omistama, ja työntekijät siirtyisivät sinne ns. vanhoina työntekijöinä.

 
Lisätiedot medialle:
kunnanjohtaja Erno Heikkinen, p. 044 777 3344, erno.heikkinen@suomusslami.fi
ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Merja Heikkinen, p. 044 571 0254, merja.heikkinen@suomussalmi.fi

Share page: