Julkaisut

Kolmen miehen tiimi hoitaa ulkoliikuntapaikat

Julkaistu 19.3.2024 Muokattu 19.3.2024
Työasuun pukeutunut henkilö poseeraa sinisen traktorin vierellä, traktorin perässä on punainen vesisäiliö pyörien päällä. Vasemmalla on iso lumikasa, taustalla mäntymetsää.

Säätilalle eivät ulkoliikuntapaikkojen hoitajatkaan voi mitään, mutta he tekevät parhaansa, jotta esimerkiksi tulevan lauantain Suomussalmi-hiihdon olosuhteet ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa. 

Teknisissä palveluissa työskentelevät Marko Kemppainen (kuvassa), Vesa Parkkinen ja Heikki Nevalainen vastaavat kunnan ulkoliikuntapaikkojen hoidosta. Työhön tarvittavan kaluston kunnossapito kuuluu myös kolmikon vastuulle. Yhtenä tehtävänään he tarvittaessa huolehtivat polttopuut tulipaikoille. 

Suomussalmen latuolosuhteita kehutaan laajasti, mutta pienestäkin puutteesta käyttäjät antavat herkästi palautetta. Myös latukoneen liikkeitä seurataan nettipalvelussa tarkasti, ja jos jotakin poikkeavaa ilmenee, otetaan silloinkin herkästi yhteyttä. Hiihtäjien huolena on, että latukone ei pääsekään hoitamaan latuverkostoa. 

Vielä alkuviikosta yöpakkaset pitävät jääkentät luisteltavassa kunnossa. Marko Kemppainen tankkaa kuution verran vettä vesitankkiin vetääkseen tuoreen jääpinnan luistelukentälle. 

“Juuri nyt jää on parhaimmillaan, todella liukas”, hän toteaa. 

Säiden lämpeneminen pehmentää jään nopeasti, mutta vielä tämän viikon ajan jääkenttiä aiotaan pitää kunnossa. 

 

 

Teksti ja kuva: Tuula Leskinen  

Share page: