Julkaisut

Hyvästä asiakaspalvelustaan tunnettu Tasalan Kuukkeli on Suomussalmen vuoden 2023 yritys 

Julkaistu 13.12.2023 Muokattu 13.12.2023
Henkilö istuu pöydän vierellä ja pitelee kehystettyä kunniakirjaa, vierellään pöydällä on kukkamaljakko, jossa kukkia. Pöydällä on punainen liina.

Tasalan Kuukkeli Oy on Suomussalmen vuoden 2023 yritys. Yrittäjä Jan-Kari (Janne) Väisänen vastaanotti tunnustuksen kunnantalolla 13.12.2023 pidetyssä tilaisuudessa.  

20 vuotta puutavara- ja rautakauppana toiminut Tasalan Kuukkeli on ollut merkittävä osa paikallista palvelutarjontaa. Tasalan Kuukkelin menestys ei ole pelkästään yrityksen menestystarina, vaan myös tarina pitkäaikaisista asiakassuhteista ja erinomaisesta asiakaspalvelusta, josta yritys tunnetaan.  

“Keskusteluissa vuoden yrittäjää valittaessa korostettiin loistavaa asiakaspalvelua”, kunnanjohtaja Erno Heikkinen totesi puheessaan.  

Tasalan Kuukkelin perusti Veijo Väisänen vuonna 1993 rivitalojen rakentamiseksi Paljakkaan, mutta yritys vaihtoi rakentamisen sahatoimintaan jo vuonna 1997. Ikihongan tiloissa se toimi vuoteen 2002 saakka, jolloin sahatoiminta myytiin ja yritys siirtyi nykyisiin tiloihinsa. Seuraavana vuonna puutavarakauppa käynnistyi Rautanet-ketjun alla, ja vuonna 2011 Tasalan Kuukkeli liittyi osaksi IKH-ketjua, jolta se on saanut useita huomionosoituksia. 

Vuosien varrella rakennustarvikemyynnin vähetessä työkalu- ja konemyynnin merkitys on kasvanut, ja nykyään työkalut ovat yrityksen myydyin tuoteryhmä. Tasalan Kuukkelista löytyy paljon muutakin, metsästystarvikkeista lähtien. 

Nykyinen yrittäjä, Jan-Kari Väisänen, astui Tasalan Kuukkelin kuvioihin vuonna 1997, alkuun lautapojaksi sahalle. Myymäläpäällikkönä hän vastasi yrityksen toiminnasta vuodesta 2003 vuoteen 2015, jolloin hän osti yrityksen omistukseensa Veijo Väisäseltä. 

Ensimmäisen kerran Suomussalmen kunta on muistanut vuoden yritystä vuonna 1976, jolloin yrittäjäpalkinnon sai Rajakone Oy.

Share page: