Julkaisut

Muutoksia äänestämisessä

Julkaistu 24.5.2024 Muokattu 24.5.2024

Suomussalmella on tehty europarlamenttivaaleihin jonkin verran muutoksia äänestysaikoihin, -paikkoihin ja äänestysauton reitteihin. Pääkirjaston kiinteässä ennakkoäänestyspaikassa äänestysajat ovat lyhyemmät kuin edellisessä presidentinvaalissa alkuvuodesta. Kirjastoauto äänestysautona kiertää perinteiseen tapaan kylillä, mutta pysähdyspaikkoihin on tullut muutoksia. Varsinaisena vaalipäivänä Pohjoisen Suomussalmen äänestyspaikka on myös muuttunut.

Kirjastolla lyhyemmät äänestysajat

Suomussalmen pääkirjaston kiinteässä ennakkoäänestyspaikassa europarlamenttivaalien äänestysajat ovat lyhyemmät kuin edellisessä presidentinvaalissa alkuvuodesta.

Ennakkoäänestys kirjaston galleriatilassa käynnistyy keskiviikkona 29.5.2024 klo 9. Perjantaihin saakka kirjastolla voi äänestää päivittäin klo 17 saakka. Viikonloppuna, la–su 1.–2.6.2024, äänestysaika kirjastolla on klo 12–15. Viimeisinä ennakkoäänestyspäivinä maanantaina ja tiistaina, 3.–4.6.2024, äänestysaika päättyy klo 18 ja se alkaa klo 9.

Muutoksia äänestysauton reitteihin

Kirjastoauto äänestysautona kiertää perinteiseen tapaan kylillä, mutta pysähdyspaikkoihin on tullut muutoksia.

Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona 29.5.2024 äänestysauto pysähtyy Myllylahdessa, Ruhtinansalmella sekä edellisissä vaaleissa lauantain reittiin kuuluneisiin Hossassa ja Selkoskylällä. 

Kirkonkylällä ei tällä kertaa järjestetä ennakkoäänestystä kiinteässä pisteessä, mutta äänestysauto pysähtyy kirkonkylällä Wanhan Kalevan baarin edustalla torstaina 30.5.2024 klo 13.30–16. Kirkonkylää ennen äänestysauto käy Jumaliskylällä ja Ala-Vuokissa.

Perjantaina äänestysauton reitti on Pyhäkylä–Näljänkä–Vaaranniva–Vääkiö.

Lauantai 1.6.2024 on äänestysauton kierroksen viimeinen päivä, ja se pysähtyy Kiannanniemellä, Saarikylällä, Piispajärvellä ja Ahjolassa. Saarikylällä ennakkoäänestysauto pysähtyi aiemmin keskiviikkona. 

Äänestysauto ei näissä vaaleissa käy Korpelassa.

Tarkemmat tiedot löytyvät: 

Äänestysauton tarkka aikataulu löytyy pdf-dokumenttina kunnan kuulutuksista: suomussalmi.fi > Sähköinen ilmoitustaulu > Kuulutukset tai osoitteessa: https://suomussalmi10.oncloudos.com/kuulutus/202412424.PDF

Kuulutus on nähtävillä myös kunnantalon ilmoitustaululla ja se on julkaistu ilmoituksena Ylä-Kainuussa 16.5.2024.

Kunnan nettisivuille on tehty oma sivunsa vaaleille. Linkki sinne löytyy etusivulta suomussalmi.fi. Suora osoite on https://www.suomussalmi.fi/fi/kunta-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/europarlamenttivaalit 

Varsinaisena vaalipäivänä vain tietty äänestyspaikka

Europarlamenttivaalien varsinaisena äänestyspäivänä sunnuntaina 9.6.2024 äänioikeutettu voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty hänen postitse (paperipostissa tai suomi.fi-viesteissä) saamaansa äänioikeusilmoitukseen.

Pohjoisen Suomussalmen äänestysalueen äänestyspaikka on eri kuin presidentinvaalissa. Äänestyspaikka on nyt Piispajärvi Seura ry:n toimitalo osoitteessa Viitostie 801. Kirkonkylän äänestysalueen äänestyspaikka on edelleen Kalevan palvelutuvat ja Ämmänsaaren äänestysalueen äänestyspaikka on kunnantalo. 

Lisätietoa vaaleista osoitteessa vaalit.fi

Share page: