Julkaisut

Ämmänsaaren talvireittien yhteiskäyttö

Julkaistu 26.1.2024 Muokattu 26.1.2024
Asiaa havainnollistava kartta.

Hiihtäjien, kävelijöiden, koiranulkoiluttajien ja jopa pyöräilijöiden mahtuminen samoille reiteille Ämmänsaaren ympäristössä on viime aikoina puhuttanut kuntalaisia. Paikoin on ollut epäselvää missä voi mitenkin liikkua.  

Uudella rantareitillä Kelan parkkipaikalta (Syväyksenkatu 1) Ahonrantaan saa hiihtää, kävellä, kävellen ulkoiluttaa koiraa ja pyöräillä. 

Pyöräily Kelan parkkipaikalta on siis sallittua vain Ahonrannan suuntaan. 

Kelan parkkipaikalta Haverisen suuntaan voi hiihtää, kävellä ja ulkoiluttaa koiraa. Ohjetta on päivitetty koirien osalta tammikuussa 2024. Mutta kävely ja koiran taluttaminen on sallittua vain Jalonuoman rantareitillä!  Jalonkankaalle nouseva reitti on varattu ainoastaan hiihtäjille. 

Otathan aina turvallisuuden ja muut liikkujat huomioon reiteillä kulkiessasi! Ethän aiheuta takaa tuleville vaaraa esimerkiksi äkkinäisillä siirtymisillä. Koiran ulkoiluttaminen vaatii taluttajalta ympäristön huomioimista ja koiran hallintaa. Taluttaja on vastuussa, ettei hiihtäjille tai pyöräilijöille aiheudu koirasta haittaa. Koirat on pidettävä kytkettynä ja koirien jätökset on ehdottomasti kerättävä pois.

Punaisella merkityillä reiteillä voi hiihtää, kävellä, taluttaa koiraa kävellen ja pyöräillä. 
Vihreällä merkityllä reiteillä voi hiihtää, kävellä, taluttaa koiraa kävellen, mutta ei pyöräillä. 

Yhteiskäyttöurien kartta kuvana, isompi kuva kuin artikkelikuva. Linkki kuvaan.

Yhteiskäyttöurien kartta tulostettavassa pdf-muodossa. Linkki tässä, avautuu uuteen ikkunaan.

 

Share page: