Julkaisut

Varautuminen on yhteispeliä!

Julkaistu 31.1.2024 Muokattu 31.1.2024
Kuvituskuva, tekstin asiat kerrotaan uutisessa.

Valtakunnallisena varautumispäivänä 7.2.2024 klo 16–18 Suomussalmen pääkirjastossa vierailee Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija ja 72 h kouluttaja Kirsi Sahrman-Hauhia. Tarjolla on vinkkejä varautumiseen sekä reseptejä ruoanlaittoon häiriötilanteessa.

Suomen pelastusalan keskusjärjestön SPEKin valtakunnallisen varautumispäivän 7.2. teemana on: varautuminen on yhteispeliä.

Vuosittaisen teemapäivän tarkoitus on muistuttaa varautumisen merkityksestä ja saada ihmiset tekemään konkreettisia tekoja oman varautumisen eteen. Järjestöjen ja virastojen yhteinen suositus on, että jokaisen kotitalouden tulisi olla varautunut vähintään 72 tunnin ajaksi.

Viranomaiset tekevät oman osansa, mutta esim. kunnan viranomaisille on apua siitä, että kuntalaiset ovat itse varautuneet pärjäämään. Näin kunnan resurssit pystytään häiriö- tai kriisitilanteessa kohdistamaan tehokkaammin eniten apua tarvitseville. Kuntalaisten vahvistunut turvallisuuden tunne lisää hyvinvointia ja suoriutumista eri tilanteissa. Varautumalla selviydymme yhdessä paremmin eri häiriötilanteissa.

Lisätietoja:
https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/varautumispaiva/

Share page: