Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kehittämishanke II

EMKVR-logot

Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kehittämishanke II on saanut ELY-keskukselta myönteisen rahoituspäätöksen. Hanketta tuetaan Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahastosta.

Hankkeen toteutusaika on 1.5.2024–30.4.2025. Hankkeelle myönnetty tuki on 80 % hankkeen tukikelpoisista kustannuksista ja hankkeen kustannusarvio on n. 29 000 euroa.

Hankkeessa Suomussalmelle Ruokapuiston kalankäsittelytiloissa vuokralla toimivien I-ryhmän kaupallisten kalastajien käyttöön hankitaan jäähilekone, joka parantaa kalojen säilytystä ja estää kylmäketjun katkeamisen. Jäähilekoneen lisäksi hankitaan astiat, joilla jäätä voidaan helposti liikutella tiloissa, uusi ilmalämpöpumppu tilojen lämpötilan optimaaliseen säätelyyn, vaaka kalojen punnitukseen, haarukkavaunu astioiden liikuttelua varten ja vakuumipakkauskone kalojen säilyvyyden parantamiseen.

Hankkeen tavoitteena on edistää kaupallista kalastusta ja kalojen käsittelyä Suomussalmella sekä mahdollisesti houkutella uusia ammattikalastajia alalle. 

Hankkeen nimi: Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kehittämishanke II
Ohjelma: Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Ohjelman toimintalinja: Paikallinen kehittäminen
Ohjelman erityistavoite: 3.1 Paikallinen kehittäminen
Ohjelman toimenpide: Paikalliset kehittämishankkeet

Ruokapuiston kalankäsittelytilat sijaitsevat Ruokapuiston teollisuusalueella osoitteessa Rosmariinintie 5 89600 Suomussalmi.

Hankkeeseen liittyviin tiedusteluihin vastaa elinvoimakoordinaattori Anu Komulainen, anu.komulainen(at)suomussalmi.fi tai puh. 044 777 31 71.

Kuvituskuva, kuva on luotu tekoälyä hyödyntäen.

Kuva kalankäsittelystä, kuvituskuva