Nuorisovaltuusto

Suomussalmen nuorisovaltuusto, Sumin Nuva

  • lisää ja parantaa nuorten osallisuus-ja vaikuttamismahdollisuuksia
  • huolehtii, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa
  • toimii sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä
  • ei tarvitse osata valmiiksi, vaan opitaan yhdessä tekemällä vaikuttamista ja saadaan nuorten ääni kuuluville !
  • ota Facebook ja Instagram haltuun: suminnuva
  • sähköpostia voi laittaa nuorisovaltuusto@suomussalmi.fi

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2020-2021

Heikkinen Tomi, Hiltunen Sampo, Holappa Enna-Sofia, Jokiperä Emilia, Juntunen Juuso, Junttila Niklas, Kela Ella, Kela Veikka, Keränen Tiia, Kinnunen Hilla, Kyllönen Jere, Moilanen Vilma, Pyykkönen Veeti, Seppänen Atte, Vasunta Onni-Lenni ja Väisänen Salla

Varajäsenet: Heikkinen Eemeli, Hokkanen Reetta, Laukkanen Eeli ja Ujkani Vera

 

Nuvan hallitus:

Onni-Lenni Vasunta (puheenjohtaja), Atte Seppänen (varapuheenjohtaja), Niklas Junttila (hallituksen sihteeri), Ella Kela (tiedostusvastaava), Hilla Kinnunen (somevastaava), Tiia Keränen(rahastonhoitaja)

 

Suomussalmen nuorisovaltuusto 20-21
Nuorisovaltuusto

Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto

Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto (MaNu) päättää ja keskustelee Kainuun nuorten asioista. Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin ja tekee aloitteita eri tahoihin. MaNu järjestää vuosittain Kainuun Nuorisofoorumit, joita pidetään vuorollaan jokaisessa Kainuun kunnassa.

Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Nuorten Kainuu -hanke

Suomussalmen nuorisopalvelut on mukana Kainuun nuorisostrategian laatimisessa. Ensimmäinen strategia laadittiin v. 1989 ja nyt on tulossa 4. päivitys. Strategiassa kehitetään Kainuun nuorisotyötä uudistuvassa maakuntahallinnossa ja kehitetään nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia paikallisella ja maakunnallisella tasolla.
Hankkeessa tuotetaan mm. Ka niin, entä sitten -tapahtuma jossa nuoret ja päättäjät kohtaavat ja tutustuvat toisiinsa, nuorten vaikuttajien koulutusleirit ja vaikuttamisryhmien ohjaajien tapaamiset. Tapahtumiin ilmoittaudutaan oman kunnan nuorisopalveluiden kautta.
Hankkeessa on mukana kaikki Kainuun kunnat ja Kainuun liitto. Nuorten Kainuu -hanketta hallinnoi Kajaanin kaupunki. Hankkeen rahoittaa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (AVI) ja Kainuun liitto.

Suomussalmi