Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto Suomussalmi

Sumin Nuvan pöytäkirjat

 

Suomussalmen nuorisovaltuusto, Sumin Nuva

  • lisää ja parantaa nuorten osallisuus-ja vaikuttamismahdollisuuksia
  • huolehtii, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa
  • toimii sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä
  • ei tarvitse osata valmiiksi, vaan opitaan yhdessä tekemällä vaikuttamista ja saadaan nuorten ääni kuuluville !
  • ota Facebook ja Instagram haltuun: suminnuva
  • sähköpostia voi laittaa suminnuva@gmail.com

 

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2018-2019

Petri Pesonen (puheenjohtaja), Milla Veteläinen (varapuheenjohtaja), Atte Seppänen (hallituksen sihteeri), Niklas Junttila (varasihteeri)

Veikka Keränen, Jere Kyllönen (Ruukinkangas alakoulu) Salla Väisänen, Janette Tauriainen, Liisa Heikkinen, Elmi Vasunta, Joakim Lesonen, Tiia Keränen (Ruukinkankaan yläkoulu), Kiira Juntunen (tiedottaja), Siiri Kyllönen, Sini Riekki (tiedottaja), Taneli Korvuo (Suomussalmen lukio

Aino Moilanen (varajäsen)

 

Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto

Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto (MaNu) päättää ja keskustelee Kainuun nuorten asioista. Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin ja tekee aloitteita eri tahoihin. MaNu järjestää vuosittain Kainuun Nuorisofoorumit, joita pidetään vuorollaan jokaisessa Kainuun kunnassa.

Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

 

 

Nuorten Kainuu -hanke

Suomussalmen nuorisopalvelut on mukana Kainuun nuorisostrategian laatimisessa. Ensimmäinen strategia laadittiin v. 1989 ja nyt on tulossa 4. päivitys. Strategiassa kehitetään Kainuun nuorisotyötä uudistuvassa maakuntahallinnossa ja kehitetään nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia paikallisella ja maakunnallisella tasolla.
Hankkeessa tuotetaan mm. Ka niin, entä sitten -tapahtuma jossa nuoret ja päättäjät kohtaavat ja tutustuvat toisiinsa, nuorten vaikuttajien koulutusleirit ja vaikuttamisryhmien ohjaajien tapaamiset. Tapahtumiin ilmoittaudutaan oman kunnan nuorisopalveluiden kautta.
Hankkeessa on mukana kaikki Kainuun kunnat ja Kainuun liitto. Nuorten Kainuu -hanketta hallinnoi Kajaanin kaupunki. Hankkeen rahoittaa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (AVI) ja Kainuun liitto.