Suomussalmen kunnan vuokra-asunnot

Suomussalmen kunnan vuokra-asuntoja.

Palvelu

Suomussalmen kunnan vuokra-asunnot

Suomussalmen kunnan vuokra-asuntoja. Vuokrakohteet sijaitsevat Suomussalmen kunnan alueella.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Toimintaohje

Helpoiten haet kotia sähköisellä asuntohakemuksella. Hakemuksen voit myös täyttää toimistollamme. Kun olet täyttänyt hakemuksen, olet mukana asukasvalinnoissamme ja voit saada asuntotarjouksia. Kotisivuiltamme löydät asuntoesittelyt ja pohjapiirrokset vuokrattavista asunnoistamme. Tutustu kohteisiin ja ryhdy uudeksi kodinhakijaksi.

Maksullisuuden tiedot

Vuokra määräytyy neliöiden mukaan.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.