Julkaisut

Someturvasta apua kiusaamiseen ja häirintään somessa!  

Julkaistu 14.2.2024 Muokattu 14.2.2024

Suomussalmen kunnan perusopetuksen oppilaille ja lukion opiskelijoille on hankittu Someturva-palvelu, jonka kautta lapset ja nuoret saavat matalalla kynnyksellä apua, jos häntä kiusataan, häiritään tai uhkaillaan sosiaalisessa mediassa tai pelialustoilla. Someturva on nettiselaimessa toimiva sovellus, josta voi pyytää nimettömästi apua somessa tai netissä tapahtuvissa ikävissä tilanteissa. Palvelun käyttäminen ei edellytä oman älylaitteen omistamista tai hankintaa. Palvelua voi käyttää millä tahansa älylaitteella, kuten älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.  

Someturva on asiantuntijoiden kehittämä digitaalinen palvelu, jonka kautta saa nimettömästi apua somessa, peleissä tai muualla netissä kohdattuihin ikäviin tilanteisiin.  

Palvelun käyttöönotto on sivistyspalveluiden uusi askel vastata ja reagoida koettuun kiusaamiseen sosiaalisen median maailmassa niin kouluaikana kuin sen ulkopuolellakin. Palvelu on käytössä myös opetushenkilökunnalla.   

Käyttöönotto ja oppilaiden opastus on parhaillaan käynnissä kouluilla. Palvelun käyttäminen edellyttää aktivoinnin, johon ohjeistus tulee koululta. Palvelu on saatu Suomussalmella otettua kattavasti käyttöön hiihtolomaviikkoon (vko 10) mennessä.   

Someturvasta saat lisätietoa: Turvaamme sinut sosiaalisessa mediassa. | Someturva   

  

Share page: