Julkaisut

Hossa ja Säynäjäsuo ovat suomussalmelaisten suosikit 

Julkaistu 11.6.2024 Muokattu 11.6.2024
Kuvituskuvassa kaksi pyöräilijää kevyenliikenteen sillalla.

Suomussalmen asukkaiden kotikunnan matkakohteista suosituimpia ovat Hossan kansallispuisto, Säynäjäsuon ulkoilualue, Raatteen alue, kesäteatteri ja elokuvateatteri. 

Kätkettyinä helminä, eli vähemmän tunnettuina kohteina, mainitaan muun muassa Varisköngäs, Pesiön retkeilyreitti ja Kalmosärkkä. 

Suomussalmelaiset ovat melko aktiivisia kotikunnassa matkailijoita, luontomatkailun ollessa selkeästi suosituinta. Kuitenkin myös kulttuuri- ja historiamatkailulla on paikkansa Suomussalmen kotikuntamatkailun kentässä. 

Suomussalmen kotikuntamatkailun tilannetta kartoitettiin kyselyllä, jonka tarkoituksena oli selvittää, kuinka usein suomussalmelaiset matkustavat kotikunnan alueella, mitkä ovat suosituimmat kohteet ja miten kunta voisi kehittää lähiseutumatkailua. 

Kyselyyn vastasi 72 henkilöä. Kyselyn tuloksia on käytetty restonomiopiskelijan opinnäytetyössä, joka toimii samalla oppaana Suomussalmen kotikuntamatkailun kehittämiseen.  

Kotikuntamatkailua voidaan kehittää esimerkiksi Suomussalmi.fi- ja visitsuomussalmi.fi-sivustojen keskinäisellä yhteistyöllä sekä vaikkapa kotikuntamatkailun kampanjalla. Lisää kehittämisideoita löytyy Kotikuntamatkailun kehittäminen Suomussalmella -oppaasta.  

Linkki opinnäytetyö-oppaaseen  https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024052314771 

 

 

Share page: