Julkaisut

Yhdistyksille tukea kotoutumista ja yhdenvertaisuutta edistävään toimintaan

Julkaistu 8.2.2024 Muokattu 8.2.2024
Syksyisessä mäntymetsässä useita ihmisiä poimii marjoja.

Kunta tukee avustuksin yhdenvertaisuutta ja kotoutumista edistävää harrastus- ja järjestötoimintaa. Kaiken kaikkiaan avustuksiin on tälle vuodelle varattu 10 000 euroa! 

Tukea voidaan myöntää maahanmuuttajien kotoutumista edistävän harrastus- tai järjestötoiminnan lisäksi kuntalaisten yhdenvertaisuutta edistävään toimintaan, kuten esimerkiksi ihan kaikille avoimien tapahtumien järjestämiseen tai matalan kynnyksen toimintaan. 
 
Viime vuonna avustuksella tuettiin esimerkiksi yhdenvertaisuutta ja kotoutumista edistävien retkien sekä kurssi- ja leiritoiminnan järjestämistä. 

Avustus on haettavana 1.2.–31.3.2024. Avustuksen hakijan on oltava suomussalmelainen järjestö tai sillä on oltava jaosto tai osasto kunnan alueella.  

Avustusta haetaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy tästä linkistä.    

Tarkemmat säännöt kotoutumista ja yhdenvertaisuutta edistävän harrastus/järjestötoiminnan avustuksen hakemiseen, käyttöön ja raportointiin löytyvät kunnanhallituksen 30.1.2024 kokouksen asian § 30 liitteistä. Linkki liitteeseen (pdf). 

 

Lisätiedot: 

Hallintojohtaja Anniina Niemelä, p. 040 688 4499 

Maahanmuutto-ohjaaja Tytti Matero, p. 044 777 3234 

 

Kuvassa ollaan marjametsässä syksyllä 2023. Marjat jalostettiin myöhemmin marjapiirakoiksi leivontatapahtumassa, jota toteuttamassa oli Suomussalmen maahanmuuttopalvelujen lisäksi useampia järjestöjä. Kuva Jarmo Korhonen. Lisää kuvia Facebookissa Suomussalmen vapaaehtoinen maahanmuuttajatyö -ryhmässä. 

Share page: