Julkaisut

Valtuusto vahvisti talousarvion muutoksitta

Julkaistu 12.12.2023 Muokattu 12.12.2023
Kuvituskuvassa kuva valtuustosalin puheenjohtajan pöydästä.

Suomussalmen valtuusto hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan maanantaina 11.12.2023 mm. kuntien välisen yhteistyösopimuksen ympäristöterveydenhuollon järjestämisestä Kainuussa.   

Valtuusto hyväksyi myös hyvinvointisuunnitelman vuodelle 2024.  Suunnitelmassa painottuvat poikkihallinnollinen yhteistyö ja toimialojen yhteistyö kuntalaisten kanssa kuntalaisten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Kuntalaisten osallisuuden vahvistaminen, viihtyisä ja turvallinen elinympäristö ja suunnitelmallinen päätöksenteko ovat suunnitelmaan kirjattuja tavoitteita. Kunta on mukana uudessa hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää Kainuun hyvinvointialueen asukkaiden mielenterveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Hyvinvointiohjelma löytyy kokouksen asialistan ja pöytäkirjan liitteistä.  

Kunnanjohtaja ja toimialajohtajat esittelivät vuoden 2024 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2026 painottaen toiminnallisia tavoitteita. 

Muutamia poimintoja: Elinvoimapalveluissa jatketaan työtä kuntaan suuntautuvan muuttoliikkeen edelleen vahvistamiseksi, ja marraskuussa kunnanhallituksen hyväksymään elinvoimasuunnitelmaan on kirjattu lisää konkreettisia toimia sen tueksi. Hallintopalveluissa käynnistyy työurajohtamisen hanke. Sivistyspalvelujen monipuolisesta toiminnasta mainittakoon em. hyvinvointisuunnitelman toteuttaminen ja kirjamessujen järjestäminen Suomussalmella syksyllä. Tavoitteena on saada Ruukinkankaan koulun ulkoalue rakennettua valmiiksi. Teknisissä palveluissa tilapalveluiden ja ateria- ja puhtaanapitopalvelujen yhtiöittämisselvitys tehdään ensi vuonna. Talousarvioon on varattu summa Suomussalmi–Puolanka–Oulu-bussiyhteyden käynnistämiseksi maaliskuun alusta.   

Talousarvioon ei tehty muutosesityksiä.  

Valtuuston vahvistama talousarvio löytyy kokouksen pöytäkirjan liitteistä ja kunnan verkkosivuilta, suomussalmi.fi > Kunta ja hallinto > Talous, tai suoraan täältä (linkki avaa pdf-tiedoston uuteen välilehteen). Talousarvioluonnoksesta on medialle tiedotettu edellisviikolla. Lue kunnan sivuilla ajankohtaisissa julkaistu tiedote täältä.  

Kunnanjohtaja kertoi ajankohtaiskatsauksessaan lisää elinvoimasuunnitelmasta. Kunnan edunvalvontasuunnitelma päivitetään jälleen alkuvuodesta. 

Valtuuston kokouksen suoraa lähetystä seurasi parhaimmillaan 20 katsojaa. Tallenne on katsottavissa kunnan YouTube-kanavalla reilun viikon ajan.  

Share page: