Kirjastoauto Riika

Kirjastoautosta löydät monipuolisen kokoelman kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, musiikkia ja elokuvia. Pääasiassa haja-asutusalueilla kiertävien reittien varrella on noin 130 pysäkkiä. Myös taajamien kouluilla ja päiväkodeilla käydään säännöllisesti.

Pysäkkien käyntiväli on reitistä riippuen 2 tai 3 viikkoa. Laina-ajat on sovitettu pysäkkien käyntivälin mukaan.

Yhteystiedot

puh. 044-0284441

Aikataulut

 

29.6.20 – 9.8.20 välisenä aikana Riika on kesätauolla.

Reitit ovat merkitty omilla väreillään karttaan:

Voit varata maksutta aineistoa Suomussalmen pääkirjaston kokoelmasta ja tehdä seutuvarauksia muista Kainet -kirjastoista 3 euron varausmaksulla. Voit palauttaa kirjastoautosta lainattua aineistoa pääkirjastolle tai muihin Kainet-kirjastoihin maksutta. Muista toimipisteistä lainattua aineistoja voi palauttaa maksutta kirjastoautoon.

Kainuun ensimmäinen kirjastoauto

Kainuun ensimmäinen kirjastoauto hankittiin Suomussalmelle vuonna 1970. Autolla korvattiin 32 sivukirjastoa, jotka sijaitsivat pääosin koulujen yhteydessä. Vuodesta 1979 alkaen käytössä oli kaksi autoa, jotka uusittiin vuosina 1985 ja 1991. Toinen kirjastoauto poistui liikenteestä 2007. Vuonna 2004 hankittu kirjastoauto Riika on järjestyksessä viides ja liikennöi edelleen.

Seuraa kirjastoauto Riikaa Facebookissa! Voit jättää kirjastoautolle viestejä myös Facebookin kautta.

Ehdota uutta kirjastoautopysäkkiä

Kirjastoauton aikataulut tehdään vuodeksi kerrallaan. Jos kotoasi on pitkä matka kirjastoon tai kirjastoauton pysäkille, voit ehdottaa uutta pysäkkiä tällä lomakkeella. Ehdotuksesi huomioidaan aikataulujen uusimisen yhteydessä. Emme käytä pysäkkiehdotuksessa annettuja tietoja muihin tarkoituksiin.