Aukioloajat

Yhteystiedot:

Puh. 044 777 3227 (pääkirjasto)
Puh. 044 028 4441 (kirjastoauto)
Sähköposti: paakirjasto@suomussalmi.fi

Kiannonkatu 31
89600 SUOMUSSALMI

SEURAA MEITÄ:

 

Lainaa, palauta ja varaa

Lainaaminen

Lainaamiseen tarvitset Kainet-kirjastokortin. Pääkirjaston lainausautomaattia pääset käyttämään, kun sinulla on kirjastokorttiisi liitetty verkkokirjaston tunnusluku.

Voit uusia lainasi verkkokirjastossa 5 kertaa, ellei niistä ole varauksia. Poikkeuksena ovat pikalainat, joita ei voi uusia. Lainojen uusintaa voi pyytää myös puhelimitse tai sähköpostilla.
Kirjasto ei vastaa lainatun aineiston sisällöstä eikä tietojen oikeellisuudesta eikä sen aiheuttamista vahingoista asiakkaille. Emme lainaa elokuvia ja pelejä asiakkaille, jotka eivät täytä lakisääteisiä aineistokohtaisia ikärajoja.

Laina-ajat

  • Kirjat ja äänikirjat 4 viikkoa
  • Pikalainat 1 viikko
  • Varatut uutuuskirjat 2 viikkoa
  • Lehdet 2 viikkoa
  • DVD-elokuvat 2 viikkoa
  • CD-levyt 4 viikkoa

Palauttaminen

Voit palauttaa Suomussalmen kirjastosta lainatun aineiston maksutta kaikkiin Kainet-kirjastojen toimipisteisiin ja muista Kainet-kirjastoista lainatun aineiston Suomussalmen kirjastoon.

Muistathan palauttaa tai uusia lainasi viimeistään eräpäivänä! Palauttaminen tapahtuu asiakkaan vastuulla ja saat siitä halutessasi virkailijalta kuitin. Voit palauttaa aineiston myös palautusluukkuun omalla vastuullasi. Huomioithan, että palautamme luukun kautta jätetyt lainat seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Voit saada eräpäivämuistutuksen 1-5 vuorokautta ennen eräpäivää sähköpostiin. Kirjasto ei kuitenkaan ole vastuussa eräpäivämuistutusten perillemenosta. Joskus sähköpostit eivät tule perille teknisen vian vuoksi tai jos ne ovat päätyneet sähköpostisi roskapostikansioon. Muistathan siis, että vastuu lainojesi uusimisesta, palauttamisesta ja mahdollisista maksuista on sinulla.

Huomautuskirje ja myöhästymismaksu

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta perimme päiväkohtaisen myöhästymismaksun. Perimme maksun myös palautuskehotuksen lähettämisestä. Hoitamattomat maksut ja korvaukset siirretään perintään. Katso Maksut-sivulta tarkemmat tiedot kirjaston eri maksuista.

Lainauskielto

Maksurajan ylittävät velat aiheuttavat automaattisesti lainauskiellon. Saat lainausoikeutesi takaisin palauttaessasi myöhässä olevan aineiston tai korvatessasi kadonneen tai vahingoittuneen aineiston ja maksaessasi kertyneet maksut.

Varaaminen

Voit varata kaikkien Kainet-kirjastojen aineistoa joko itsepalveluna Kainet-verkkokirjastossa, puhelimitse, sähköpostitse tai kirjastossa virkailijan kautta.

Saat ilmoituksen noudettavasta varauksesta tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Suomussalmen kirjaston aineiston varaaminen on maksutonta. Jos et löydä haluamaasi aineistoa kokoelmistamme, voit seutuvarata sen toisesta Kainet-kirjastosta. Mikäli aineistoa ei löydy mistään Kainet-kirjastosta, voit tehdä siitä kaukolainapyynnön.

Lisätietoja seutulaina- ja kaukopalvelumaksuista ja noutamattomien varausten maksuista löydät Maksut-sivulta.

Varausten nouto omatoimisesti

Voit noutaa varauksesi itsepalveluna pääkirjastosta “Varausten omatoiminouto” -hyllystä. Noutaessasi varaustasi tarvitset lähettämässämme ilmoituksessa tulleen varausnumeron.

Löydät noudettavissa olevat varaukset palvelutiskin vierestä numerojärjestyksessä. Voit lainata varauksesi joko automaatilla tai kirjaston asiakaspalvelutiskiltä.

Noudathan varauksesi 8 vuorokauden kuluttua saapumisilmoituksen lähtemisestä, sillä noutamattomasta varauksesta perimme maksun.

Kaukolainojen noutaminen on mahdollista vain virkailijalta.

Aukioloajat

Yhteystiedot:

Puh. 044 777 3227 (pääkirjasto)
Puh. 044 028 4441 (kirjastoauto)
Sähköposti: paakirjasto@suomussalmi.fi

Kiannonkatu 31
89600 SUOMUSSALMI

SEURAA MEITÄ:

 

Suomussalmi