Aukioloajat

Yhteystiedot:

Puh. 044 777 3227 (pääkirjasto)
Puh. 044 028 4441 (kirjastoauto)
Sähköposti: paakirjasto@suomussalmi.fi

Kiannonkatu 31
89600 SUOMUSSALMI

SEURAA MEITÄ:

 

Lainaa, palauta ja varaa

Kirjastokortti – avain palveluihin

Kirjastokortilla voit lainata kirjaston aineistoa, käyttää sähköisiä palveluita ja vierailla kirjastossa omatoimiaikoina.

Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Kainet-kirjastosta. Voit asioida kirjastokortillasi kaikissa kimpan kirjastoissa. Ensimmäinen kortti on maksuton.

Kirjastokortin saat kuvallista henkilötodistusta esittämällä ja ilmoittamalla yhteystietosi. Samalla hyväksyt, että kirjasto taltioi henkilötunnuksesi. Henkilötodistukseksi käy esimerkiksi passi, ajokortti tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset kirjastokorttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen ja huoltajan henkilötunnuksen.

Muistathan, että olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja.

Voit täyttää ja tulostaa korttihakemuksen jo valmiiksi seuraavista linkeistä:

Korttihakemus

Alle 15 vuotiaan korttihakemus

 

Tunnusluku eli PIN-koodi

Tunnusluku on kirjastokorttiin liitetty nelinumeroinen salasana, jolla pääset käyttämään mm.

Saat tunnusluvun kirjaston asiakaspalvelusta. Emme luovuta tunnuslukuja puhelimitse tai sähköpostitse.

Apua, kirjastokorttini on kadonnut!

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoitathan siitä välittömästi kirjastoon.

Kirjastokortin kadotessa olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta siihen saakka, kunnes olet tehnyt kortistasi katoamisilmoituksen kirjastoon.

Kadonneen tai rikkoutuneen kortin tilalle saat uuden kortin kirjaston hinnaston mukaisella maksulla.

Muuttuneet yhteystiedot

Ota yhteyttä, mikäli yhteystietosi (nimi, osoite, puhelin, sähköposti) muuttuvat. Tietojen päivitys on tärkeää, jotta lähettämämme postit kulkevat oikeisiin osoitteisiin.

Kirjasto ei saa muuttuneita yhteystietojasi väestötietojärjestelmästä.

Voit päivittää yhteystietosi verkkokirjastossa, asiakaspalvelussa kirjastossa, soittamalla tai sähköpostitse. Nimenmuutos voidaan tehdä vain kirjaston asiakaspalvelussa henkilöllisyys todistamalla.

 

Lainaaminen

Lainaamiseen tarvitset Kainet-kirjastokortin. Pääkirjaston lainausautomaattia pääset käyttämään, kun sinulla on kirjastokorttiisi liitetty verkkokirjaston tunnusluku.

Voit uusia lainasi verkkokirjastossa 5 kertaa, ellei niistä ole varauksia. Poikkeuksena ovat pikalainat, joita ei voi uusia. Lainojen uusintaa voi pyytää myös puhelimitse tai sähköpostilla.
Kirjasto ei vastaa lainatun aineiston sisällöstä eikä tietojen oikeellisuudesta eikä sen aiheuttamista vahingoista asiakkaille. Emme lainaa elokuvia ja pelejä asiakkaille, jotka eivät täytä lakisääteisiä aineistokohtaisia ikärajoja.

Laina-ajat

  • Kirjat ja äänikirjat 4 viikkoa
  • Varausjonossa olevat uutuuskirjat 2 viikkoa
  • Lehdet 4 viikkoa
  • CD-levyt 4 viikkoa
  • DVD ja Blu-ray 2 viikkoa
  • Konsolipelit 2 viikkoa
  • Pikalainat 1 viikko

Kirjastoautossa laina-aika on aina vähintään pysäkin käyntivälin verran.  Esimerkiksi 3 viikon välein käytävällä pysäkillä konsolipelin saa lainaan kolmeksi viikoksi.

Palauttaminen

Voit palauttaa Suomussalmen kirjastosta lainatun aineiston maksutta kaikkiin Kainet-kirjastojen toimipisteisiin ja muista Kainet-kirjastoista lainatun aineiston Suomussalmen kirjastoon.

Muistathan palauttaa tai uusia lainasi viimeistään eräpäivänä! Palauttaminen tapahtuu asiakkaan vastuulla ja saat siitä halutessasi virkailijalta kuitin. Voit palauttaa aineiston myös palautusluukkuun omalla vastuullasi. Huomioithan, että palautamme luukun kautta jätetyt lainat seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Voit saada eräpäivämuistutuksen 1-5 vuorokautta ennen eräpäivää sähköpostiin. Kirjasto ei kuitenkaan ole vastuussa eräpäivämuistutusten perillemenosta. Joskus sähköpostit eivät tule perille teknisen vian vuoksi tai jos ne ovat päätyneet sähköpostisi roskapostikansioon. Muistathan siis, että vastuu lainojesi uusimisesta, palauttamisesta ja mahdollisista maksuista on sinulla.

Huomautuskirje ja myöhästymismaksu

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta perimme päiväkohtaisen myöhästymismaksun. Perimme maksun myös palautuskehotuksen lähettämisestä. Hoitamattomat maksut ja korvaukset siirretään perintään. Katso Maksut-sivulta tarkemmat tiedot kirjaston eri maksuista.

Lainauskielto

Maksurajan ylittävät velat aiheuttavat automaattisesti lainauskiellon. Saat lainausoikeutesi takaisin palauttaessasi myöhässä olevan aineiston tai korvatessasi kadonneen tai vahingoittuneen aineiston ja maksaessasi kertyneet maksut.

Varaaminen

Voit varata kaikkien Kainet-kirjastojen aineistoa joko itsepalveluna Kainet-verkkokirjastossa, puhelimitse, sähköpostitse tai kirjastossa virkailijan kautta.

Saat ilmoituksen noudettavasta varauksesta tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Suomussalmen kirjaston aineiston varaaminen on maksutonta. Jos et löydä haluamaasi aineistoa kokoelmistamme, voit seutuvarata sen toisesta Kainet-kirjastosta. Mikäli aineistoa ei löydy mistään Kainet-kirjastosta, voit tehdä siitä kaukolainapyynnön.

Lisätietoja seutulaina- ja kaukopalvelumaksuista ja noutamattomien varausten maksuista löydät Maksut-sivulta.

Varausten nouto omatoimisesti

Voit noutaa varauksesi itsepalveluna pääkirjastosta “Varausten omatoiminouto” -hyllystä. Noutaessasi varaustasi tarvitset lähettämässämme ilmoituksessa tulleen varausnumeron.

Löydät noudettavissa olevat varaukset palvelutiskin vierestä numerojärjestyksessä. Voit lainata varauksesi joko automaatilla tai kirjaston asiakaspalvelutiskiltä.

Noudathan varauksesi 8 vuorokauden kuluttua saapumisilmoituksen lähtemisestä, sillä noutamattomasta varauksesta perimme maksun.

Kaukolainojen noutaminen on mahdollista vain virkailijalta.

Aukioloajat

Yhteystiedot:

Puh. 044 777 3227 (pääkirjasto)
Puh. 044 028 4441 (kirjastoauto)
Sähköposti: paakirjasto@suomussalmi.fi

Kiannonkatu 31
89600 SUOMUSSALMI

SEURAA MEITÄ:

 

Suomussalmi