Aukioloajat

Yhteystiedot:

Puh. 044 777 3227 (pääkirjasto)
Puh. 044 028 4441 (kirjastoauto)
Sähköposti: paakirjasto@suomussalmi.fi

Kiannonkatu 31
89600 SUOMUSSALMI

SEURAA MEITÄ:

 

Kotipalvelu ja Celia

Kotipalvelu

Kotipalvelu on tarkoitettu suomussalmelaisille, jotka korkean iän, sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi eivät itse voi asioida kirjastossa. Asiakkaan nimeämä tukihenkilö toimittaa aineiston asiakkaalle. Tukihenkilö voi olla omainen, ystävä, tai muu luotettava henkilö. Tukihenkilön ei tarvitse olla perehtynyt kirjallisuuteen vaan autamme valitsemaan aineiston asiakkaan mieltymysten mukaan.

Kysy lisää kotipalvelusta:
kirjastovirkailija Jaana Rusanen
p. 044-7773227, jaana.rusanen@suomussalmi.fi

Celia-kirjasto

Celia tuottaa äänikirjoja kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa näkövamman, sairauden, lukihäiriön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa – esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Celian verkkopalvelussa on saatavilla jo yli 40 000 äänikirjaa suoraan omalle kotikoneelle.

Celian asiakkaaksi liittymiseen ei kirjastossa vaadita lääkärintodistusta, vaan oma suullinen ilmoitus lukemisesteestä riittää. Celian toiminnan rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen käyttö on lainaajille maksutonta.

Lue lisää Celian asiakkuuteen oikeuttavista syistä.

Kirjaston lainattavat CD-äänikirjat

  • Jos sinulla on Celia-palveluiden käyttöön oikeuttava lukemiseste, ota yhteyttä kirjastoon.
  • Kirjaston valikoimissa on n. 40 äänikirjaa, enimmäkseen kertomakirjallisuutta sekä nuorille että aikuisille.
  • Kuunteluun tarvitaan laite (esim. cd-soitin tai tietokone), joka toistaa mp3-tiedostoja. Levyjä voi kuunnella myös Daisy-soittimella, joita saa lainaan Näkövammaisten keskusliitosta.

Celian tuottaman verkkopalvelun käyttö

  • Jos sinulla on Celia-palveluiden käyttöön oikeuttava lukemiseste, kerro siitä virkailijalle. Sinut rekisteröidään verkkopalvelun käyttäjäksi.
  • Verkkopalvelun käyttöön tarvitaan internet-yhteys sekä laite: tietokone, mobiililaite (esim. iPad), DVD/mp3-soitin tai Daisy-soitin.
  • Celianetin äänikirjoja voi kuunnella suoratoistona tai ladata laitteelle tai muistitikulle. Tietokoneelle tai mobiililaitteelle voi asentaa kuunteluohjelman, jossa on äänikirjan käyttöä helpottavia ominaisuuksia.
  • Celian verkkosivuilta löytyy ohjeita Celianetin käyttöön ja äänikirjojen kuunteluun.

Kysy lisää Celia-kirjastosta:
kirjastovirkailija Jaana Rusanen
p. 044-7773227, jaana.rusanen@suomussalmi.fi

Kuva: Celia

Aukioloajat

Yhteystiedot:

Puh. 044 777 3227 (pääkirjasto)
Puh. 044 028 4441 (kirjastoauto)
Sähköposti: paakirjasto@suomussalmi.fi

Kiannonkatu 31
89600 SUOMUSSALMI

SEURAA MEITÄ:

 

Suomussalmi