Tulistelupaikat

Suomussalmelta löytyy useita nuotiopaikkoja, jotka sijaitsevat lähellä Suomussalmen kuntakeskustaa.

Jätkänpuiston nuotiopaikka sijaitsee 5-tien varrella, aivan kuntakeskuksen tuntumassa.
Kävelymatkaa parkkipaikalta noin 100 metriä.

Seitenahveninen
Seitenahvenisen polku on noin 2,5 kilometriä pitkä. Se kiertää Seitenahvenisen lammen ja reitin varrella on kaksi laavua ja tulentekopaikka. Reitti jatkuu Kaunisniemeen, jonka rannalta avautuvat hyvät näköalat ympäröivälle Hietajärvelle. Kaunisniemessä sijaitsee Soiva Metsä, jossa voi soittaa isoja maastosoittimia.
Reittien yhteispituus on 6,3 kilometriä.
Ajo-ohjeet:
Suomussalmen keskustasta 5-tietä etelään päin noin 3 kilometriä ja käännytään oikelle Lomakyläntielle.
Ajetaan noin 2 kilometriä ja käännytään Seitenahvenisen risteyksestä oikealle. Ajetaan 1,5 kilomettiä ja saavutaan Seitenahvenisen parkkipaikalle.

Säynäjäsuo
Säynäjäsuon retkeilypolun pituus on n. 8 km. Polku kulkee Säynäjäsuon soidensuojelualueella sekä kangasmetsissä. Suoalueiden yli johtavat pitkospuut. Reitti on merkitty maastoon punaisilla maalimerkeillä. Suojelualueen ulkopuolella, Syväjärven rannalla on kota ja tulentekopaikka.
Ajo-ohjeet:
Sijaitsee n. 12 km Suomussalmen keskustasta kaakkoon. Ajetaan 5-tietä noin 5 kilometriä etelään päin ja käännytään vasemmalle Moisiovaaran tielle. Ajetaan noin 8 kilometriä ja tien oikealle puolella on Säynäjän suon parkkipaikka.

Varisjärvi
Varisjärvellä on useita tulentekopaikkoja. Suurin osa tulipaikoista sijaitsee aivan hiekkatien varressa ja ovat helposti saavutettavissa.
Ajo-ohjeet:
Ajetaan Kyröntietä 6 kilometriä Puolangalle päin ja käännytään oikealle Varisjärventielle.
Jatketaan hiekkatietä eteenpäin noin 2 kilometriä.

Varisköngäs
Varisköngäs on 11 metriä korkea vesiputous, joka sijaitsee 9 kilometrin päässä Suomussalmen keskustasta. Putouksen luo pääsee helposti autolla, parkkipaikalta kävelymatkaa könkäälle on 300 metriä. Polku on helppokulkuista, lähellä putousta on jyrkät portaat.
Ajo-ohjeet:
Ajetaan Kyröntietä 6,5 kilometriä Puolangalle päin ja käännytään vasemmalle Aittokoskentielle. Ajetaan noin 1,5 kilometriä ja oikealle puolella on opastekylttiä Varisköngäs ja parkkipaikka.

 

Lisätietoja:
Matkailukartta taajama
Matkailukartta koko kunta
Kainuun ulkoilukartta

Suomussalmi