Kokalmuksen kierros

Kokalmuksen kierros tutustuttaa Hossan mahtaviin maisemiin ja tarjoaa toinen toistaan hienompia taukopaikkoja. Samaa reittiä kulkevat niin patikoijat kuin maastopyöräilijätkin.

Reitti: Reitti on merkitty punaisilla merkeillä. Kokalmuksen kierros on 14 km rengasreitti. Kokalmuksen kierros kiertää Muikkupuron kautta Hoiluansärkälle ja porotallit ohittaen kohti Kokalmuksen laavua. Kokalmukselta reitti palaa takaisin Pitkä-Hoiluan rantaa. Reitti on helppokulkuista ja pääosin tasaista polkua, jolla voi keskittyä nauttimaan luonnosta.

Saavutettavuus: Sulan maan aikana, ei talvikunnossapitoa. Muikkupurolle asti reitti on esteetön.

Palvelut: Muikkupuron laavu, Ala-Valkeaisen autiotupa, Kokalmuksen tulentekopaikka, Kokalmuksen laavu, Lipposensalmen laavu, Pitkä-Hoiluan tulentekopaikka.

Lähtöpiste ja ajo-ohjeet: Hossalaislammit, Pistonlehdontie 225, Suomussalmi. Huom! Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta, vaan ohjaavat lähelle Viitostietä. Hossalaislampien pysäköintialueelle kannattaa ajaa Jatkonsalmentien kautta. Ajo-ohje: Ajetaan Jatkonsalmentietä luontokeskuksen ohi 3,3 km ja käännytään oikealle erkanevalle Pistonlehdontielle. Ajetaan 3,3 km, Hossalaislampien pysäköintipaikka on tien vasemmalla puolella.

Löydät reitin tiedot myös luontoon.fi-sivulta.

Suomussalmi