Yritysten Jatkumo -omistajanvaihdoshanke kainuulaisten yrittäjien asialla

Suomussalmen kunta on mukana Kainuun yrittäjät ry:n hallinnoimassa ja toteuttamassa Yritysten Jatkumo -omistajanvaihdoshankkeessa. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2020– 31.7.2022. 

Hankkeen päätavoitteena on saada kainuulaiset yritykset vaihtamaan omistajaa nykyistä useammin. Tavoitteena on kasvattaa myyntikelpoisten yritysten ja myyntihaluisten yrittäjien lukumäärää sekä löytää potentiaalisia jatkajia ja lisätä yrityskauppoja Kainuussa. 

Hankkeen tehtävänä on myös jatkaa ja tiivistää yrityspalvelutoimijoiden verkoston yhteistyötä ja tuoda esille yrityksille keskeiset palvelut Kainuussa. 

Yhtenä hankkeen tavoitteista on luoda pysyvä yhteistyökonsepti, joka vahvistaa Kainuun maakunnan vetovoimaisuutta yritysten, yrittäjien ja investointien näkökulmasta. 

Hanketta rahoittavat Kainuun liitto, Kainuun kunnat ja Kainuun yrittäjät ry. Hankkeen kokonaisbudjetti on 251 000 euroa. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat rahoittajien lisäksi paikalliset yrittäjäyhdistykset, Kainuun Yrityskummit, ProAgria Itä-Suomi, Metsäkeskusalueen Leader-toimintaryhmät, ELY-keskus, TEpalvelut, Business Finland, Finnvera, pankitvakuutusyhtiötKAMK, KAOEdukaiCEMIS ja Kajaanin yliopistokeskus. 

Hankkeen projektipäällikkönä toimii Kari Sirviö, jonka tavoittaa numerosta 044 728 7101 tai sähköpostillakari.sirvio@yrittajat.fi. 

 

Yritysten Jatkumo -omistajanvaihdoshanke on toteuttanut maksuttoman viisiosaisen webinaarisarjan omistajanvaihdoksiin liittyen. Omistajanvaihdokset haltuun -webinaarisarjan tallenteet ovat katsottavissa YouTubesta seuraavien linkkien kautta: 

Katso 1. tallenne: Omistajanvaihdokset haltuun: Osa 1/5 – Yritys myyntikuntoon!
Katso 2. tallenne: Omistajanvaihdokset haltuun: Osa 2/5 – Yrityksen arvonmääritys
Katso 3. tallenne: Omistajanvaihdokset haltuun: Osa 3/5 – Verotus omistajanvaihdoksessa
Katso 4. tallenne: Omistajanvaihdokset haltuun: Osa 4/5 – Omistajanvaihdoksen rahoitus
Katso 5. tallenne: Omistajanvaihdokset haltuun: Osa 5/5 – Sopimusasiat omistajanvaihdoksessa 

Suomussalmi