Kirjastopalvelut

Suomussalmen pääkirjaston ja kirjastoauton kokoelmat tarjoavat käyttöösi monipuolisen valikoiman lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja useita digitaalisia aineistoja. Löydät meiltä niin perinteisiä lautapelejä kuin uusimpia konsolipelejäkin. Voit poiketa lehtisaliin lukemaan päivän lehdet painettuina tai sähköisinä. Käytössäsi on ilmainen Wi-Fi sekä asiakaspäätteitä. Voit asioida kirjastossa myös viikonloppuisin ja iltaisin omatoimiaikoina. Tarjoamme myös tapahtuma -ja näyttelytiloja sekä järjestämme neuvontaa ja opastuksia.

Galleria Kiepissä on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely. Ilmari Kianto -näyttelyssä voit tutustua hänen laajaan tuotantoonsa ja värikkäisiin elämänvaiheisiin. Kirjastoauto Riika liikennöi Suomussalmen kylissä ja kouluilla säännöllisesti. Mikäli et pysty itse asioimaan kirjastossa, esimerkiksi sairauden vuoksi, kysy lisätietoa kotipalvelusta. Pääkirjastossa sijaitsevaan kotiseutuarkistoon tallennetaan Suomussalmea koskevaa yksityistä arkistoaineistoa ja henkistä perinnettä.

Suomussalmen kunnankirjaston palveluiden lisäksi käytössäsi ovat kaikki Kainet -kirjastot ja niiden aineistot (Suomussalmi, Kajaani, Kuhmo, Hyrynsalmi, Ristijärvi, Paltamo, Puolanka).

Palvelupaikat

Kainet -verkkokirjasto

Täällä voit tehdä tiedonhakuja, varata aineistoa ja uusia lainojasi (enintään 5 kertaa/laina).
Omien tietojen käsittely vaatii pin-koodin. Saat saa sen kirjastosta esittämällä kirjastokortin. Pin-koodia ei anneta puhelimitse eikä sähköpostitse.

Kainuun kuntien (Suomussalmi, Kajaani, Kuhmo, Hyrynsalmi, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi) yhteinen verkkokirjasto.

Suomussalmen pääkirjasto

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.
Kirjastossa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Omatoimikirjastossa voit asioida myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Kirjasto palvelee kunnan keskustaajamassa.

Kiannonkatu 31, 89600

+3580447773227

paakirjasto@suomussalmi.fi

Kirjastoauto

Kirjastoauto on kaikille avoin kohtaamispaikka. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin.

Kirjastoauto Riika palvelee Suomussalmen kaikissa kylissä ja kouluissa.

Kiannonkatu 31, 89600

+3580440284441

kirjastoauto@suomussalmi.fi

Suomussalmi