Unelmoi -Yö heinäladossa

Yölinnun haikea laulu vaimenee suden hetkeksi.
Hiljaisuus hiipii hahmojen yllä, käärien tienoon taikojen retkeksi.
Suon yllä leijuva usva aamuauringon säteiden myötä pakenee.
Pehmeä heinäpeti tuudittaa sylissään nukkuvaa, säteet hirsien raoista kurkistelee.
-Ritva Huttunen-

Heinälato sijaitsee Hiljaisen Kansan Niittykahvilan pihapiirissä.
Osoite Viitostie 547.

 

Viisi vinkkiä, miten heinälatoyöstäsi tulee ikimuistoinen:
1. Varaa mukaasi hyvä makuupussi ja sään mukainen pukeutuminen
Heinäladossamme on kuivat pehmeät heinät patjana, joten siihen on hyvä heittäytyä nukkumaan. Kesäöisin lämpötila on keskikesällä normaalisti yli kymmenen

2. Suojaa itsesi hyttysverkolla
Hyttyset kyllä pelastavat maailman, mutta yöllä nukkuessasi, ne eivät ole toivottuja vieraita. Voit vuokrata meiltä alustallisen hyttysverkon ja  viettää huitomisesta vapaan yön. Hyttyssuojaan mahtuu kaksi henkilöä ja ripustamme sen käyttövalmiiksi.

3. Varustaudu retkieväillä
Mukavaan heinälatoretkeen kuuluu oleellisena osana retkieväät. Muistathan, että heinät ovat herkästi syttyviä, eikä siellä saa käsitellä tulta millään tavalla. Tupakointi on sallittu vain merkityllä alueella. Mikäli sinulla on mukanasi trangia, voit käyttää sitä Niittykahvilamme maitolaiturilla. Varaa yöksi myös riittävästi juomista. Voit myös varata meiltä etukäteen eväspaketin yötä varten. Siinä on vähän makeaa, vähän suolaista ja myöskin juotavaa. Niittykahvilamme oma Pihlajan Kyynel (pihlajanlehtijuoma) sisältyy myös pakettiin.

4. Et välttämättä ole yksin
Heinälatomme toimii melkein autiotupaperiaatteella, eli sinne voi tulla ihan vapaasti ja yöpyä vapaasti ilman ennakkovaraustakin. Mikäli haluaa joitakin edellä mainittuja maksullisia lisäpalveluja, on varaus tehtävä ennakkoon. Joten varaudu siihen, että latoon voi tulla myös muita yöpyjiä. Yönsä siellä voivat viettää ne, jotka ensin ehtivät tai ne joilla on ennakkovaraus. Sopu sijaa antaa.

5. Nauti yöhetkistä
Meidän kesäyömme ovat valoisia aina elokuulle saakka. Jos olet tottunut pimeisiin öihin, saattaa tilanne olla outo. Käytä siis uneton aika hyväksesi ja kuuntele luonnon ääniä, tunne sen tuoksut ja ole vain hetkessä. Vietä aikaa Hiljaisen Kansan parissa tunnustellen sen voimaa ja kuunnellen sen kuiskeita. Voit tehdä myös Hiljaisen Kansan kanssa vaihtokauppaa. Mikäli haluat vaihtaa jonkun vaatteen Kansan kanssa, sekin on sallittua. Muistat vain pukea omasi Hiljaisen herran/rouvan ylle.

Toiminnassamme noudatamme kestävän kehityksen periaatteita, joten toimimme mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen. Toivomme myös asiakkaidemme noudattavan samaa toimintatapaa. Yöpymisen aikana tulevat roskat lajitellaan aamulla asianmukaisesti.

Suomussalmi