Soiva Metsä

Soiva Metsä sijaitsee Kaunisniemessä, joka on Ämmänsaaren taajaman tuntumassa luonnon kauniilla paikalla puhtaan järven rannassa. Alueelle on ominaista valoisat mäntymetsät ja kangasmaastot, polut kiemurtelevat ylös ja alas mäntykankaisella rinteellä. Aivan niemen päässä on upeat järvinäköalat kauas siniselle järvelle.
Metsä pitää sisällään 16 erilaista soitinta, joita tuuli soittelee. Pääset itse myös kokeilemaan soitinten sointuja.

Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten järjestelmä Suomussalmen Kaunisniemen harjulla, noin puolen kilometrin päässä kesäteatterista vajaan hehtaarin kokoisella alueella.

Soiva Metsä rakennettiin vuonna 1996 Suomussalmen kunnan kulttuuripalvelujen tilauksesta. Soittimet piirsi mainosgraafikko Markku Penttilä, joka oli myös suunnittelemassa soitinten pystyttämistä ja sijoittelua. Soittimien rakentamisesta ja pystyttämisestä vastasivat soitinrakentamisen ammattilaiset Pekka Westerholm ja Olli Penttilä.

Suuri yleisö on ottanut Soivan Metsän vastaan innostuksella, ja se on tullut tunnetuksi maanlaajuisesti mm. television kautta. Metsä on mukava käyntikohde kaikenikäisille. Se tarjoaa luontopolun ja kulttuurikohteen samassa paketissa. Soivaan Metsään on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla.

Soivan Metsän video

Ajo-ohjeet
Soivan Metsän löydät Kaunisniemestä, noin neljän kilometrin päästä Suomussalmen keskustasta etelään. Käännyt vain viitostieltä Lomakyläntielle ja jatkat noin 3 kilometrin matka kesäteatterille, jonka luota löydät Soivan Metsän opasteet. Myös Viitostien risteyksessä sekä Lomakyläntien varrella on opasteita auttamassa sinut perille.

Suomussalmi