Talvisotamuseo Raatteen Portti

Raatteen Portti ympäristöineen on 17 hehtaarin museoalue. Talvisotamuseon lisäksi alueella on runsaasti sotamuistomerkkejä, kunnostettuja luontopolkuja ja 2 kpl nuotiopaikkoja.  Talvisodan taistelupaikoilla on entisöityjä venäläisten ja suomalaisten sotilaiden majoitteita. Polkujen varresta löytyvät hyvät opastetaulut jotka kertovat alueen tapahtumista. Ulkona olevat tykit, panssarivaunut ja muu sodan aikainen materiaali ovat talvisodan ajalta. Ulkoalueilla ja museossa järjetetään vuosittain useita talvisodan historiaan liittyviä tapahtumia.

Raatteen Portin museoalue on upea ja laaja kokonaisuus historiallisesta Ratteentien taistelusta. Se kertoo talvisodan tapahtumista koskettavin tarinoin, siitä mitä Raatteessa todella tapahtui talvisotavuosina 1939-40. Raatteen Portti on pysähtymisen arvoinen paikka.

Ulkona olevissa puolijoukkueteltoissa on mahdollisuus yöpyä tilauksesta ja kokea talvisodan ajan todellinen tunnelma. Yöpymiset ja mahdolliset kenttälounaat sopimushinnoin.

Raatteen Portin museotiloissa on myös jatkosotaa käsittelevä näyttely. Voit kokeilla vaikkapa kaukopartiomiehen repun painoa ja käsitellä jatkosodan aikaisia oikeita deaktivoituja aseita. Suomalaista, venäläistä ja saksalaista materiaalia ja tarinaa. Jatkosodan ajan järkyttävät partisaaniiskut ja kenttärata, jota myös “Kuolemanradaksi” kutsuttiin, ovat Suomussalmen alueen vaiettua historiaa.

Tästä pääset Raatteen Portin sivuille ja näet aukioloajat:
www.raatteenportti.fi

Raatteen Marssi
Vuoden 2020 Raatteen Marssilla kunnioitetaan 1940 Raatteentiellä loppuneita verisiä taisteluja. Marssi suoritetaan aidolla Raatteentiellä ja sen ympäristön taistelualueilla. 1.8.2020 järjestettävää marssia uudistetaan. Kokonaispituus on 20 km ja siitä uutena reittinä on 2,2 km hyvää polkua. Polut kulkevat aidossa taistelumaastossa, jossa sodan jäljet puissa ovat edelleenkin nähtävissä. Marssi lähtee aivan Venäjän rajan tuntumasta, vanhalta rajavartioasemalta päättyen Euroopan suurimpaan talvisotamuseoon Raatteen Porttiin. Marssi soveltuu erityisen hyvin ryhmille, joten ottakaa haaste vastaan niin tehdään yhdessä kunniaa talvisodan 1939-1940 taisteluille.

Vuoden 2020 marssiin sisällytetään uusi joukkuekilpailu -tapahtuma “Raatteen sankaripartio”. Joukkueessa oltava vähintään 3 henkilöä ja osallistujilla oltava 10 kilon reput lähdöstä maaliin. Voittajajoukkueelle luvassa mainetta ja kunniaa. 3-4 tuntia kestävä marssitapahtuma on tarkoitettu kaikille kuntoilusta ja luonnosta pitäville. Kaikkien marssijoiden kesken myös arvotaan hienoja palkintoja.

Lisätiedot Raatteen Portista, ilmottautumiset marssille tästä linkistähttps://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=4811

 

Tule tutustumaan Raatteen Porttiin, lahjakortit ostettavissa nyt.
Lahjakortit voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

40 euron arvoinen lahjakortti, jolla voit hankkia pääsylippuja tai muita tuotteita Raatteen Portista

Talvisotamuseo Raatteen Portti
Puh. + 358 (0)400 892192, (0)400 868 301
info@raatteenportti.fi
Suomussalmi