Hossan Luontokeskus

Hossan Luontokeskus

Hossa sijaitsee Suomen itärajan tuntumassa, Suomussalmen kunnan pohjoisosassa. Hossan retkeilykeskus palvelee luontokeskuksen tiloissa Hossan kansallispuiston äärellä. Valtatie 5:ltä (E63) lähtien opasteet johdattavat perille retkeilykeskukseen. Hossan retkeilykeskus hoitaa myös kansallispuiston kämppien varaukset ja avainpalvelun.

Karhunkainalon leirintäalue sijaitsee Hossan kansallispuiston viehättävissä maisemissa Öllörin rannalla. Leirintäalueella on 50 asuntovaunupaikkaa sähköliitännällä ja 18 asuntovaunupaikkaa ilman sähköliitäntää sekä telttapaikkoja. Huoltorakennuksen ruuanvalmistus- ja ruokailutilat ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Saman katon alta löytyvät niin ikään wc:t, suihkut, non-stop-saunat ja lastenhoitohuone sekä tilat pyykinpesuun ja suksihuoltoon. Öllörin rannan tilaussaunassa löylyttely kuuluu leirintäalueelle majoittuvien vakioharrasteisiin. Retkeilykeskuksen ruokailu-, ohjelma- ja opastuspalvelut ovat hyödynnettävissä osaksi leirintälomaa. Leirintäalueella pystyy tekemään asuntovaunujen ja -autojen kemiallisen jätehuollon.

Viihtyisät mökit sekä nykyaikaistettu savottakämppä soveltuu ympärivuotiseen majoittumiseen. Tarjolla on myös hirsiparitalot, jokta sijaitsevat Hossan kansallispuiston läheisyydessä, kristallinkirkkaan Öllörijärven äärellä. Paritaloilta pääsee suoraan kansallispuiston reiteille ja moottorikelkkaurille. Paritaloissa on mahdollista majoittua ympärivuotisesti, talot lämpiävät ekologisesti maalämmöllä. Alakerrassa on tupakeittiö, makuuhuone, sauna ja takka. Yläkerran parvella on makuutila kolmelle henkilölle. Hirsiparitalot ovat ekologisia, muovittomia ja energiatehokkaita sekä niissä on pieni hiilijalanjälki. Lisää tietoja hirsitaloistamme: www.muovitontalo.fi.

Helppokulkuiset polut tekevät Hossasta koko perheen retkeilykohteen. Osa reiteistä sopii myös liikuntaesteisille. Metsähallituksen ylläpitämät reitistöt tuli- ja yöpymispaikkoineen takaavat onnistuneen retken. Retkeilykeskukset myyvät retkikarttoja, jotka auttavat sopivien reittien suunnittelussa. Alueen retkeilypolut ja metsäautotiet tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja myös maastopyöräilijöille. Vinkkinä: Hossan ja Kylmäluoman välillä on 30 kilometrin mittainen vaativa pyöräilyreitti. Kylmäluoman retkeilykeskuksessa on vuokrattavissa pyöriä ja fatbikeja ja Hossan luontokeskuksella fatbikeja. Lisätietoja Hossan reiteistä: www.luontoon.fi


Tästä pääset Hossan Luontokeskuksen sivuille:
www.hossa-kylmaluoma.fi

Hossan Luontokeskuksesta voit ostaa lahjakortteja majoitukseen ja välinevuokraukseen.


Hossan Luontokeskus/ KL Experience

Puh. +358 (0)50 384 4692
hossa@retkeilykeskus.fi

Suomussalmi