Hiljainen Kansa

Hiljainen Kansa

Osta lahjakortti kahdelle: Luonnottaren lounasbuffetti + 1 yö heinäladossa aamiaisella, sisältää hyttysverkon ja yöeväät + sauna ja 1 yöpyminen Matkaustajkoti Kuutamolla aamupalalla 139 € /hlö

Kahdelle luonnottaren lounasbuffetti + 1 yö aamiaisella Matkustajakoti Kuutamolla, hinta yhteensä 99,90 €

 

Kahdelle luonnottaren lounasbuffetti + 1 yö aamiaisella Matkustajakoti Kuutamolla, hinta yhteensä 99,90 €

Hiljainen kansa on tuhatkunta turvepäistä hahmoa Käpylän pellolla viitostien varrella, kesästä 1994.Viitostiellä kulkijoita tervehtii vuodenajan, päivänkulun ja valon vaihtelussa elävä näky.

Heinäpäät ilmestyivät Suomussalmelle ensimmäisen kerran jo vuonna 1988, kun tanssija-koreografi Reijo Kela loi ne osaksi Ilmarin Kynnös -esitystään. Kansa kasvoi osaksi esitystä Lassilan pellolla Suomussalmen kirkonkylällä.

Seuraavan kerran heinäpäät nousivat esiin Helsingissä kesällä 1994, kun Kainuun maakunta esittäytyi Senaatintorilla. Kansa ilmestyi yön tunteita Tuomiokirkon portaille, ja aamulla 700 turvepäätä hämmästytti torivieraita ja ohikulkijoita. Kun Senaatintorin tapahtuma päättyi, Kansa katosi taas vähin äänin yön hämärässä.

Vuonna 1994 heinäpäät olivat mukana perfomanssissa Kauniit ja rohkeat, rantojen raukat, jonka Reijo Kela ja Heikki Laitinen kumppaneineen toteuttivat Ämmänsaaren Jalonuoman rannalla.

Nykyisen kotipaikkansa Hiljainen Kansa sai syksyllä 1994. Reijo Kela ei suunniteltut Kansalleen pitkää ikä, mutta turvepäiset hahmot ansaitsivat itselleen olemassaolon oikeuden.

Hiljainen Kansa puetaan puhtaisiin kaksi kertaa vuodessa, alkukesällä ja syksyllä. Kesän alussa kansa saa myös uudet päät suoraan pellosta. Kansa vaatetetaan lahjoituksena saatavilla vaatteilla. Keräyksiä järjestää Kansasta huolta pitävä Työpaja Hanslankarit yhteistyössä Niittykahvilan ja Kainuun Kuutamokeikkojen kanssa.

Kun Hiljaisen Kansan pellolle nousi 2014 Niittytupa, vanha suomussalmelainen pirtti heräsi uuteen eloon. Hirsipirtin suojissa, uunissa leimuavan tulen loimussa viitostien kulkijoiden sopii pysähtyä kahvi- tai lounastauolle.

Suomen viileissä kesäsäissä tuvan suojiin voi käpertyä ulkotulilla paistettujen lettujen ja nokipannukahvin kera ja ihailla Hiljaista Kansaa tuvan ikkunoista. Niittytuvassa onnistuvat perhejuhlat, polttarit, yritysten virkistys- ja koulutus- ja ytypäivät sekä vaikkapa luokkakokoukset.

Niittytupa palvelee ryhmiä ympäri vuoden.

 

Luonnottaren lounasbuffetti joka päivä 24.6.-9.8.2020.

Tästä pääset Hiljaisen Kansan niittykahvilan sivuille:
www.niittykahvila.fi


Hiljaisen Kansan lahjakortit ostettavissa nyt:
Lahjakortit voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Lahjakortti kahdelle:
Luonnottaren lounasbuffetti + 1 yö heinäladossa aamiaisella, sisältää hyttysverkon ja yöeväät + sauna ja 1 yöpyminen Matkaustajakoti Kuutamolla aamupalalla 139 € /hlö

Kahdelle luonnottaren lounasbuffetti + 1 yö aamiaisella Matkustajakoti Kuutamolla,
hinta yhteensä 99,90 €


Hiljaisen Kansan Niittykahvila

Puh. +358 (0)50 362 0609
ritva.huttunen@kuutamokeikat.fi

Suomussalmi