Suomussalmen Matkailutoimisto

Puh. 044 777 3250
Jalonkaarre 5, 89600 Suomussalmi
visit@suomussalmi.fi

Syksy Suomussalmella

Hossa syksyllä

Syyslomalle Suomussalmelle

Suomussalmi kutsuu sinut järvien, metsien ja harjujen maille jylhiin maisemiin. Täällä nautit luonnon rauhasta ja antimista, kuuntelet hiljaisuutta ja metsän elämän ääniä. Suomussalmella kohtaat myös vaikuttavan Hiljaisen Kansan, kuulet Soivan Metsän ja vaikutut vahvasta sotahistoriasta.

Hossan kansallispuistossa on paljon helppokulkuisia, opastettuja reittejä, harjuja jyrkkine rinteineen, vuolaita virtoja ja kirkasvetisiä järviä. Värikallion mystiset maalaukset, naavametsä ja Suomen mahtavin kanjonijärvi Julma-Ölkky hakevat vertaistaan. Hossan Luontokeskus palvelee lokakuun ajan päivittäin klo 10-16.

Raatteentie on vaikuttava matka läpi suomalaisen sotahistorian. Tie on ollut monessa mukana toimien yhdysväylänä Suomen ja itäisen rajanaapurin välillä. Raja onkin vanhin valtioraja koko Euroopassa. Vaikuttava Talvisodan monumentti koostuu kivikentästä ja Avara Syli -keskusmuistomerkistä, jossa on 105 vaskista tuulikelloa, yksi jokaiselle talvisodan päivälle. Raatteen portti on avoinna päivittäin klo 12-16 lokakuun 24. asti.

Alla tietoa Suomussalmen tarjonnasta. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan syksyn väreistä!

Suomussalmen Matkailutoimisto

Puh. 044 777 3250
Jalonkaarre 5, 89600 Suomussalmi
visit@suomussalmi.fi

Suomussalmi