Mertemme salaiset herkut -Villikalojen matka merestä lautaselle

Aktiviteetin ideana on avata ovea villikalan valmistuksen saloihin. Asiakkaat saavat ikimuistoisen kokemuksen ja samalla tietoa osallistujille särkikalojen kalastuksen sekä kulutuksen hyödyistä sekä antaa ideoita kulutustottumusten muokkaamiseen. Villikalan kulutuksen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin kasvatetun lihan. Särkikalat myös omalta osaltaan lisäävät vesistöjen rehevöitymistä, joka taas johtaa esimerkiksi sinileväkukintoihin, veden samentumiseen, rantojen umpeen kasvuun sekä muutoksiin kalastoissa. Särkikalojen kalastus auttaa vähentämään vesistöjen rehevöitymistä.

Matka alkaa kalojen tunnistamisella ja päättyy herkullisen maistelumenun nautiskeluun. Aktiviteetin aikana villikalat perataan, käsitellään ja valmistetaan. Lisäksi saadaan vinkkejä kalan graavaukseen. Itse valmistetuista kaloista tehdään herkulliset ja näyttävät annokset. Maustamisessa käytetään suomen villiyrttejä ja -marjoja.

Kohderyhmä: Yritykset ja yhdistykset. Ulkomaalaiset ryhmät sekä kotimaisten yritysten kansainväliset vieraat.
Kesto 3 tuntia.

Yritys:
Herrankukkaro Oy
www.herrankukkaro.fi