Vähempiarvoisen kalan poisto

HOIDA VESISTÖÄ – KALASTA ROSKAKALAA

Roskakalojen määrän vähentäminen puhdistaa vesistöä sekä antaa tilaa ja ravintoa isompien ja arvokkaampien kalakantojen kasvuus. Roskakalojen poisto hoitaa vesistöä, jota ympäristön rehevöityminen ja ilmaston muutos saa aikaan.

Osallistu mökkilomallasi järven hoitoon kalastamalla katiskalla roskakalaa. atiskalla kalastus sopii kaikille, se on jännittävää ja mielenkiintoista tekemistä ökkilomalla. Saat tarvittavat ohjeet, luvan ja katiskan kalastusta varten. Kalansaaliin voit käyttää ravinnoksi tai kompostoida.

Välineet Katista ja ohjeita sen käyttöön. Kalastonhoito maksu, yhdelle aikuiselle/viikko. Mökkivuokraan sisältyy soutuvene ja pelastusliivit, käytä niitä.

Laske katiska veneestä veteen . Voit myös kokeilla kalastaa useammasta eri kohdasta järveä. Käy kokemassa katiskaa päivittäin tai vähintään joka toinen päivä. Ota pienet roskakalat pois ja laske suuret kalat takaisin järveen tai käytä ravinnoksi. Tuo roskakalat punnitavaksi ja kompostoitavaksi meille. Tai arvoi saaliin määrä mökillä ja kompostoi se siellä olevien ohjeiden mukaisesti.

Palauta katista ehjänä ja puhtaana sovittuun paikkaan.

Kesto: lomaviikko tai sopimuksen mukaan

 

Suomussalmi