Liikuntareitti

Lähtökohtana on liikuntareitti, ns. pururata. Reitti on valaistu ja pituutta on 3,4 km. Reitin varrella on laavu, jossa on grillipaikka. Reitin varrella on kaksi penkkiä.

Ehdotukseni tähtää reitin kunnostamiseen ja tuunaamiseen sellaiseksi, että sieltä löytyisi jotain mielenkiintoista vauvasta vaariin, himoliikkujasta marjastajan kautta lintubongariin ja kaikille siltä väliltä. Alue pitäisi jakaa esim. halukkaiden koulujen kesken niin, että kaikille tulisi sellaista maastoa, mihin voi laittaa linnunpönttöjä tai lintulaudan.

Kun matkalla haluaisi hieman levähtää, syödä eväät marja – tai sieniretken lomassa, tarvitaan penkkejä. Niiden teon voisi ”kilpailuttaa” paikallisilla yrityksillä, yhteisöillä ym.aktiiveilla: katsotaan levähdyspaikat valmiiksi ja paikat jaetaan halukkaiden kesken ja halukkaat toteuttavat omannäköisensä penkin.

Reitin varrella voisi olle erilaisia aktiviteetteja tavallisen lenkkeilijän tai lapsiperheen iloksi: tasapainopuomi, halauspuu, kuntolaite vatsa- ja selkälihaksille, rekki roikkumiseen. Paikoitellen voisi olla myös vaihtoehtoreitti vaihtelunhaluisille: pätkä polkua, jossa päällysteenä esim. käpyjä, hienoa hiekkaa, pikkukiviä, rappuset, joen ylitys.

Reitin varrella voisi olla myös pelejä: kävynheittoa, frisbee golfia, naruhyppelyä. Kiintorasteja ja geokätköjä voisi myös etsiä. Kasvien nimiä voisi laittaa reitin varrelle. Tammia ja mesimarjoja ei ole ihan joka pihalla.

Tarkoitus olisi saada aktivoitua ihmiset liikkeelle. Kun nuorena luonto tulee tutuksi, sinne osaa hakeutua myöhemminkin! Sähköisessä mediassa voisi olla liikuntareitillä oma eläin- ja kasvikuvasto.

 

Kohderyhmä: Koko perhe, vauvasta vaariin

 

Suomussalmi