Kurimon kulttuuripolku

Kurimon kulttuuripolulla kevät raikaa!

Lehtipuiden vehreys ja lintujen laulukuoro ovat taas totta lumipenkkojen sulaessa toukokuun auringon lämmössä!

Kevätaamun lintukuoro laulaa Kurimon metsässä kauniisti ja siinä kuuluvat niin vanhan metsän kuin pihapiirienkin lintulajien äänet. Vanhoissa puissa on koloja kolopesijöille, joille riittää hyönteisiä syötäväksi. Ja vanhoissa puupökkelöissä pörriäinenkin pelastuu luonnostaan!

Sinisellä ja punaisella merkityt polut lähtevät Vanhan Kurimon P-alueen pihapiiristä. Polut on suunniteltu koko perheen käyttöön.

Esteetön, liikuntarajoitteisille sopiva 0,3 km:n pituinen Sininen polku rakennettiin pihapiiriin, jossa hirsirakennusten seinillä on opastauluja kertomassa valokuvilla ja teksteillä Kurimon monitahoisesta historiasta ja nykypäivästä.

Vähän vaativampi Punainen polku 1,5 km lähtee samasta paikasta, ja kiertää Kurimon luonnonsuojelualueen (6,5 ha) maisemissa. Polun varrella metsässä on luonto-opastauluja.

Lasten satupolun avajaisia vietettiin kesäkuussa 2019, jolloin tarjottiin koko perheelle monenlaista ohjelmaa keppihevosineen ja trubaduurein. Kurimon pirtissä nautittiin villiruokaherkkuja ja haitarit niin haikeasti soivat koko päivän! Lasten satupolku rakennettiin Siniselle polulle, jossa on mukava kulkea koko perheellä. Siellä voi bongata pöllön, etsiä geokätköjä ja katsella keijuja puissa sekä tutustua luontovalokuvanäyttelyyn sepän pajan luona!

Lisätietoa

Kurimon Kulttuuripolku

Kurimon kulttuuripolun kartta

Kulttuuripolku opastukset: Anna-Liisa Helttunen, Matkailuopas, Kurimon kohdeopas
puh. 0400 422061, anna.helttunen@gmail.com

 

Vanha Kurimo Seura ry perustettiin vuonna 1994 kaksikerroksisen hirsitalon pelastamiseksi. Yli 100-vuotias talo on entinen Heikkisten suurtila, joka myytiin kunnalle 1925. Talo toimi kunnalliskotina yli 30 vuotta. Viimeiset vuosikymmenet se oli kylmillään ja purku-uhan alla. Talkootöiden osuus talon kunnostamisessa
ja ympäristönhoidossa on huomattava. Vanha Kurimo Seura toimii aktiivisesti korjaushankkeissa ja on mm. hankkinut korjattaviin rakennuksiin arkkitehtisuunnitelmat. Suomussalmen kunnan, Suomussalmen työvoimatoimiston,
Kainuun ympäristökeskuksen ja Interreg II Karjala-ohjelman kautta saadun EU-rahoituksen turvin talo on korjattu ja otettu käyttöön keväällä 2001.

Sijainti ja palvelut

Vanha Kurimo sijaitsee 5 km Suomussalmen taajamasta pohjoiseen päin, valtatie 5:n läheisyydessä.

Vanhan Kurimon pihapiiriin kuuluu useita eri rakennuksia sekä luonnonsuojelualueeksi muodostettu kotitarvemetsikkö. Päärakennuksen alakerrassa on 80 m²:n kokoisen pirtin ja keittiön lisäksi viisi huonetta ja yläkerrassa on kaksi romanttista makuukamaria. Yläkerrassa on runsaasti avovinttitilaa.

Vanha Kurimo tarjoaa mainiot puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, esim. hääjuhlat, syntymäpäivät ja pikkujoulut, seminaarit, erilaiset neuvottelut ja kokoukset, retkikuntien ruokailu- ja kahvitarjoilut, näyttelyihin tutustumiset, konsertit sekä teemapäivät.

Tiedustelut ja varaukset: Ravintola Kultainen Kukko, puh. (08) 636 285, pekka.huovinen@kultainenkukko.fi
Mahdollisuus myös maksulliseen opastukseen ja talon esittelyyn Ravintola Kultaisesta Kukosta, puh. (08) 636 285, pekka.huovinen@kultainenkukko.fi

Lisätietoja Vanhasta Kurimosta ja kulttuuripolusta: www.vanhakurimo.fi

Osoite:
Kurimontie 39
89600 Suomussalmi

Suomussalmi